Yunanistan'daki şiddet olayları

Yunanistan'dan gelen şiddet haberlerine hergün bir yenisi ekleniyor. Yunan basın yayın organları bu sabaha karşı, Yunanistan'ın Yanya kentinde Çevre Bakanlığı'na ait bir aracın ateşe verildiğini bildirdi. Ayrıca, bugün Atina-Korint seferini yapmakta olan yolcu trenine ateş açıldığı da öğrenildi.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 12:29
Abone Ol google-news

Yunanistan'ın Yanya kentinde Çevre Bakanlığı'na ait bir aracın ateşe verildiği bildirildi. Yunan basın yayın organları, bu sabaha karşı kent merkezinde düzenlenen saldırıda, Çevre Bakan Yardımcısı Stavro Kaloyannis'in kullandığı, park halindeki bakanlık aracının kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce kundaklandığını duyurdu.

İtfaiye teşkilatından yapılan açıklamada, aracın lastiklerine yanıcı maddeyle ıslatılmış kumaş parçaları yerleştirildiği, sonrasında ise ateşe verildiğinin belirlendiği kaydedildi.

Basın yayın organları, özellikle başkent Atina başta olmak üzere hemen hemen her gün değişik bir kentte saldırılar yapıldığına dikkati çektikleri haberlerinde, Atina'da da dün sabaha karşı Tarım Bakanlığı binası, bir banka şubesi ve 3 oto galerisinin hedef alındığı saldırılar düzenlendiğini hatırlattı.

Haberlerde, 7 aracın kullanılamaz hale gelmesine, banka şubesi ile bakanlık binasında ciddi maddi hasar oluşmasına yol açan saldırılarda ev yapımı patlayıcı madde kullanıldığının belirlendiği kaydedilmişti.

 

Trene ateş açıldı

Yunanistan'da Atina-Korint seferini yapmakta olan yolcu trenine ateş açıldığı bildirildi. Basın-yayın organları, Atina'nın güneyindeki ''Rendi'' semti sınırları içinde meydana gelen olayda, kimliği henüz belirlenemeyen şahıs veya şahısların trene ateş ettiklerini, mermilerden birisinin vagona isabet ederek camında hasara yol açtığını duyurdular.

Haberlerde, yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu, polisin saldırının düzenlendiği bölgedeki araştırmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Atina'da geçen Çarşamba günü meydana gelen bir diğer olayda kentin güneyinde seyreden bir sürücünün kendisine ateş edildiği yolunda polise ifade verdiği kaydedilen haberlerde, araca kurşun isabet etmediği belirtildi.

Atina'nın ''Gudi'' semtinde de Salı günü çevik kuvvet ekiplerinin hedef alındığı bir saldırı düzenlenmişti. Yapılan balistik araştırmada, bu saldırıda iki ayrı AK-47 Kalaşnikof tipi otomatik tüfek kullanıldığı saptanmıştı. Çevik kuvvet aracının motor ve lastiğine isabet eden iki mermi çekirdeğinin 7,62 mm çapında olduğu kaydedilmişti.

Yunan Devlet Televizyonu NET, çevik kuvvet aracında, saldırı sırasında 19 güvenlik görevlisi bulunduğunu, yaralanan olmadığını kaydetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler