Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan piyade er Turan Damgacı İstanbul'da; şehit Piyade Çavuş Erhan Karataş ise Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerimizin cenazesine aileleri, yakınları ve yurttaşlar katıldı.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 13:05
Abone Ol google-news

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terörist saldırıda şehit olan Piyade er Turan Damgacı Edirnekapı Şehitliğ'inde, şehit Piyade Çavuş Erhan Karataş'ın cenazesi, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar köyünde toprağa verildi.

Şehit Piyade er Turan Damgacıiçin ilk tören evinin önünde düzenlendi. Damgacı'nın cenazesi, daha sonra Maltepe'deki Yusuf Ziya Üçüncü Cami'ne getirildi. Burada şehit er Damgacı için öğleyin Nevşehir Müftüsü Süleyman Aktaş tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Törene şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Cenaze namazının ardından Damgacı'nın cenazesi, askerler tarafından omuzlara alınarak top arabasına kadar götürüldü. Tören birliğinin, ''ihtiram yürüyüşü''nün ardından şehit erin naaşı, cenaze arabasına nakledildi.

Cenaze aracı, yakınlarının önünden geçerken anne Elmas Damgacı asker selamı, baba Ahmet Damgacı'nın ise alkışlayarak oğullarını uğurladığı gözlendi.
Şehit er Damgacı'nın cenazesi daha sonra Edirnekapı Şehitliğ'inde toprağa verildi.

Nusaybin Caddesi İpek Yolu Cami karşısında, terör örgütü PKK üyelerince askeri araca düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan Piyade Çavuş Erhan Karataş'ın cenazesi, Nevşehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Kuyulutatlar köyüne getirildi.

Burada düzenlenen cenaze törenine, şehit Karataş'ın ailesi, yakınları, Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Tuncay Aka, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Esat Mahmut Apaydın, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Baba Adnan Karataş, anne Şehriban Karataş ve şehidin yakınları, Karataş'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü. Tören sırasında Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına ait bir uçak, tören alanının üzerinde saygı uçuşu yaptı.
Nevşehir Müftü Vekili Ali Gülden'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Karataş'ın cenazesi, köydeki aile mezarlığına defnedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler