'Başbakan angut ördekleri gibi'

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "Başbakan angut ördekleri gibi. Angut olumlu yönleri olan bir ördektir. Örneğin eşi öldüğü zaman kendisi de kahrından ölürmüş. Ama olumsuz yönü de vardır. Avcısına doğru uçan bir ördektir" dedi.

Yayınlanma: 05.01.2012 - 13:22
Abone Ol google-news

Halk TV'de Ali Öztunç'un hazırlayıp sunduğu "Meclis Koridoru" programına katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Başbakan Erdoğan'a yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Zeybek, "AKP kökü olmayan bir parti. O yüzden Menderes'e sahip çıkıyor" diye konuştu.

"Sorumlu F-16 pilotu değil hükmet" diyen Zeybek, şöyle devam etti:
"İstihbarat mı yanlıştı yoksa Türkiye yeni bir operasyonla karşı karşıya mı kaldı? Bu sorunun yanıtı çok önemli. Bölgedeki uluslar arası güç ve onların oyunlarını görmeden bu gerçek anlaşılamaz. Sorun BOP'tur. Ama Başbakan BOP'un eş başkanıyım dedi. Ben de sen BOP'un peşbaşkanısın diyorum. Peşinde giden başkanısın yani. Devletin bu olaydan dolayı özür borcu vardır. Kaçakçılık yapan insanların öldürülmesi kabul edilemez. Bu olayın sorumlusu siyasi iktidardır. Son tahlilde hesabı tabi ki siyasi iktidar verecektir. F-16 pilotunun, TSK'nın sorumluluğu yoktur. Hükümet bu sorumluluğu kabul etmelidir."
 

"Erdoğan'ın derin din bilgisi yoktur"

"Başbakan Erdoğan'ın çok derin dini bilgisi yoktur" diyen Zeybek, şunları söyledi:

"Eğer olsaydı İstanbul'da 'Allahın kuruşu' ifadesini kullanmazdı. Ama ABD için uygun bir isimdi. İslam dünyasına gerçek olmayan bir kahraman yaratmak istiyorlardı, onu da yarattılar. Enver Paşa'ya benzetmek istemem ama benzerlikleri vardır. Enver Paşa'da bir zamanlar İslam dünyasının kahramanı haline getirildi. Araplarda onun için şiirler yazılıyordu. Ama sonunda emperyalist Almanların çıkarı için savaşa girdi."

"Başbakan angut ördekleri gibi" diyen Zeybek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Angut olumlu yönleri olan bir ördektir. Örneğin eşi öldüğü zaman kendisi de kahrından ölürmüş. Ama olumsuz yönü de vardır. Avcısına doğru uçan bir ördektir. Buradan çağrı yapıyorum. Başbakan Erdoğan dikkat et. Sana görev verenler bir zamanlar Kaddafi'ye de görev veriyordu. Cumhurbaşkanı Gül'ü şahsen severim. Kendisine karşı dostluk duyuyorum. Ama Başbakan tarafından tayin edilen bir isimdir."
 

"AKP köksüz"

AKP'nin Menderes'e sahip çıktığını ifade eden Zeybek, "Çünkü bunların kökü yok. Kendilerine kök arıyorlar. Demirel'e Allah uzun ömür versin ama hakkın rahmetine kavuşsa ona da sahip çıkmaya kalkarlar. Bunlar Milli Görüş gömleğini çıkarttığı için köklerini kaybettiler şimdi Özal ile Menderes ile kök arayışındalar" dedi.

"Bacanağım Doğan'a baskı yapıldı"

"Aydın Doğan benim bacanağımdır. Kendisine ağabey diye hitap ederim" diye konuşan Zeybek, "Türkiye için büyük bir insandır. Türkiye'nin uzun yıllar vergi rekortmenleri arasına girdi. Medya sahibi olan herkesin başına gelenler gibi onun da başına bazı olumsuzluklar geldi. Bu hükümet tarafından Aydın Doğan'a ağır bir yük verildi. Medya üzerinde olduğu gibi bacanağım Doğan üzerinde de baskı kuruldu. O yüzden bacanağımın televizyon ve gazetelerinde ben dahi yer bulamıyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler