"'Psikolojiktir' açıklaması ile mutabık kalabilmek imkansız"

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran, ''Krizin sayın Başbakan tarafından söylenilen 'psikolojiktir' açıklaması ile mutabık kalabilmek imkansız'' dedi. Türkiye'nin krizi bugün henüz ciddi manada yaşamadığını kaydeden Faruk, krizin iyi yönetilmemesi halinde sanayide çok büyük sıkıntılar olacağını belirtti.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 15:03
Abone Ol google-news

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran, ekonomideki son gelişmelere ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, bugün küresel sistemdeki dalgalanmalardan etkilenmesinin küresel sisteme dahil olmasından kaynaklandığını belirterek, bu dönemde üretim kapasitesini koruyabilmenin büyük önem taşıdığını söyledi.

Daralmanın etkilerini sınırlı tutmanın bir başarı olduğunu vurgulayan Başaran, ''Bunu yapabilecek en önemli irade Hükümet iradesi ve Hükümetin alacağı tedbirler olacaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin krizi bugün daha ciddi manada yaşamadığını kaydeden Başaran, kriz sonrasında proaktif davranılması gerektiğini dile getirerek, Türkiye'nin krizi çok geniş, ''biz etkilenmeyiz'' şeklinde karşıladığını, az etkilendiğini, ancak gelebilecek ikinci dalganın yıkıcı etkiler bırakabileceğini ileri sürdü.

Başaran, 2009'un ikinci çeyreğinden itibaren iflaslar olacağını ileri sürerek ''Türkiye'de işsizlik artıyor. İşsizlik olan yerde hırsızlık artar, cinnet geçiren, intihar eden olur. Bunların olmaması için yapılması gerekenlere bakmak lazım'' dedi.

Krizin psikolojik olmadığını belirten Başaran, ''Onu kabul etmek mümkün değil. Krizin sayın Başbakan tarafından söylenilen 'psikolojiktir' açıklaması ile mutabık kalabilmek imkansız. Neden imkansız? Dünya ekonomisinden kaynaklanan bir krizdir'' dedi.

Türkiye'de geleceğe yönelik hedef ve proje eksikliği bulunduğunu belirten Başaran, krizin iyi yönetilmemesi, söylenenlerin yapılmaması halinde sanayide çok büyük sıkıntılar olacağını söyledi. Başaran, ''Krizle ilgili bir masa kurulabilir'' önerisinde de bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler