"CHP'nin adayı henüz netleşmemiştir"

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP'nin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayının henüz netleşmediğini, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 15:32
Abone Ol google-news

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bir internet haber portalında yer alan ''İşte CHP'nin İstanbul'u yönetmeye aday kadrosu'' başlıklı haberin doğru olmadığını kaydetti.

CHP'nin, dünyanın en önemli metropollerinden biri olan, ancak ''AK Parti zihniyeti altında kimliğini, özünü ve çağdaşlığını yitiren'' İstanbul'u, yeniden bu özelliklerine kavuşturmak için farklı yönetim anlayışı formülleri aradığını ifade eden Tekin, bazı haber sitelerine yansıyan 3'lü yönetimin, bu çerçevede düşünülen formüllerden biri olduğunu aktardı.

Tekin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ''Ancak tüm bunlar henüz çalışma taslağı şeklinde olup, partimizin üst yönetim kurullarına sunulmamış ve kesinleşmemiştir. Bu nedenle de henüz tasarı aşamasında olan bu değişik yönetim formüllerinden birinin kesinleşmiş bir kararmış gibi kamuoyuna sunulması doğru değildir. Bu noktada aynı haber sitesinde yer alan isimler de gerçeği yansıtmamaktadır. CHP'nin İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıkları için aday adaylığı başvuruları sürmektedir. 30 Aralık'ta tamamlanacak başvuru süresi sonunda aday adayı listeleri oluşacak ve bu listeler üzerinden partimiz üst kurullarının yapacağı çalışma sonrasında kesin adaylar belirlenecektir. Bu nedenle, haberde yer alan isimler doğru değildir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı tarafımızdan telaffuz edilmemiştir. CHP'nin İstanbul belediye başkan adayı henüz netleşmemiştir. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon