Bütçe maratonu sona eriyor

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2009 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri yarın tamamlanıyor. TBMM Genel Kurulu'nda 12 gün aralıksız süren bütçe görüşmelerinde hükümetin 2009 bütçesinde daralmaya gitmesi bakanlıkların ve bazı kurumların rakamlarında da küçülmeye neden oldu.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 15:33
Abone Ol google-news

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun ardından, Genel Kurul'da yapılan görüşmelerle süren maraton, yarın yapılacak son konuşmalarla tamamlanacak. Son gün görüşmelerinde; gruplar ve hükümet sözcülerine birer saatkonuşma süresi tanınacak. Kişisel söz alacak milletvekillerine ise 10'ar dakika verilecek. 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2007 Yılı Merkezi Yönetim Kesin hesap Kanunu Tasarısının açık oya sunulmasıyla bütçe görüşmeleri tamamlanacak.

Liderler konuşmayacak

Liderlerin konuşmayacağı son gün bütçe görüşmelerinde ilk önce, DTP grubu adına Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, CHP grubu adına Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, MHP grubu adına Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, AKP grubu adına ise Grup Başkanvekili Nurettin Canikli konuşacak.  Hükümet adına Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın konuşması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler