HIV'li kan verilen çocuk taburcu oldu

Şanlıurfa'da, yanık tedavisi için gittiği hastanede HIV virüsü taşıyan kan verilen ve 9 aydan bu yana tedavi gören 2 yaşındaki çocuk, ''mide bulantısı ve ishal'' şikayetiyle bugün getirildiği hastaneden taburcu edildi.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 15:51
Abone Ol google-news

Yanık tedavisi gördüğü sırada HIV'li kan verilen çocuk taburcu oldu. Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tetkikleri yapıldıktan sonra müşahede altında tutulan ve ciddi bir sağlık sorunu olmadığı belirlenen Y.Ç'nin, serum ve ilaç tedavisinin ardından akşam saatlerinde sağlık durumunun iyileşmesi üzerine taburcu edilmesine karar verildi.

Hastanedeki işlemleri tamamlanan ve ilaç tedavisi verilen Y.Ç, İl Sağlık Müdürlüğü'nce tahsis edilen bir ambulansla evine gönderildi.

Bu arada, Y.Ç'nin hastaneden çıkarılışı sırasında güvenlik görevlileri, görüntü almaya çalışan basın mensuplarını engelledi. Yaşanan kargaşa sırasında bir gazetecinin kamerası zarar gördü.

Şanlıurfa'da, 9 ay önce, üzerine çaydanlıktaki kaynar su devrilen ve vücudunun sol bölümü yanan Y.Ç, Şanlıurfa Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi'nde tedavi görmüştü. Bu sırada verilen kanda ''HIV'' bulunduğu tespit edilen küçük çocuk, Sağlık Bakanlığı'nca Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınmış, buradaki tedavinin ardından Şanlıurfa'ya gönderilmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler