Demirören isyan etti

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, "Son 20 yıldır Beşiktaş üzerinde sistemli sürekli bir şekilde oyunlar oynanıyor, 2004 yılından bu yana çeşitli vesilelerle dikkat çekmeye çalıştığım, 'Üç büyükler' gerçeği gizlenmeye, 'iki büyük var' yalanı zihinlere yerleştirilmeye çalıştırılıyor" dedi.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 18:25
Abone Ol google-news

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören,  yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı basın toplantısında son günlerde gündemde yer alan konular ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Demirören, 'Beşiktaşımız üzerine oyunlar oynanmaya çalışılıyor, ancak buna izin vermeyeceğiz' diye konuştu.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında Demirören, son 20 yıldır Beşiktaş'ın üzerine oynandığını ifade ederek, şöyle konuştu:  “Büyük Beşiktaş Camiası'na seslenmek için karşınızdayım. Burada söyleyeceklerim sadece Galatasaray maçında yaşadıklarımızla ilgili değil. Son 20 yıldır sistemli ve sürekli olarak Beşiktaşımız'a yönelik oynanan oyunlarla ilgilidir. Bu oyunları 2 partiye ayırmak gerekir. Bunlardan birincisi şampiyonluklarımızın engellendiği, şerefli ikincilikler yaşadığımız dönemlerdir. Hatırlayın, 20 yıl önce rakiplerimize gönderilen arabaları hatırlayın. Sonraki yıllarda tek bir golün şampiyonu belirlediği günlerde Van'da voleybol kurallarıyla oynanan, Ankara'da basketbol skorlarıyla biten maçları hatırlayın. Bunların örneklerini çoğaltmak mümkündür. O günlere bakıldığında Şampiyonlar Ligi'nin o günkü statüsü ile yayın ve sponsor gelirlerinin çok düşük olduğu, diğer bir deyişle şampiyon olmanın ekonomik değil sadece manevi değeri olduğu ortamda, şampiyonluklarımız elden geldiğince engellenmiş, şerefli ikincilikler yaşatılmıştır.

Demirören, '105 yıllık tarihi olan Beşiktaş Kulübü Sayın Süleyman Seba ile futbolun bugünkü ekonomik değerini görmüş, tesisleşme atılımına başlamış, Sayın Serdar Bilgili ile kurumsallaşmış ve benimle birlikte o dönemde yapılacağı açıklanan Fulya Projesi sayesinde, Beşiktaşımız'ın ulaşacağı güçlü ekonomik yapı belli çevreleri rahatsız etmiş ve bu oyunun ikinci perdesini başlatma noktasına getirmiştir' dedi.

Yıldırım Demirören, 'Hatırlayın, 100. yılda yaşanan şampiyonluğun ardından 2003-2004 sezonunda 8 puanla liderken, bazı çevrelerin yarattığı 'ligin tadı kalmadı' söylemleri altında çıktığımız Samsun maçıyla başlayan ve bugüne kadar devam eden oyunları hatırlayın. Ama bu noktada önce 'Camiamız'a seslenmek istiyorum: 2004 yılından bu yana çeşitli vesilelerle dikkat çekmeye çalıştığım, Türk futbolundaki 3 büyükler gerçeği gizlenmeye, '3 büyük değil, 2 büyük var' yalanı zihinlere yerleştirilmeye çalışılıyor. Ve bu oyun, tamamen, sadece Beşiktaşımız'a karşı oynanıyor. Tekrar ediyorum, sadece bugün değil son yıllarda sistemli şekilde oynanıyor. Camiamız'ın görmesi gereken işte bu. Hiçbir Beşiktaşlı merak etmesin; bu oyunu bozacak olan da yine biz büyük Beşiktaş Camiası'dır' diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, kendilerinin bazı maçlarının yanı sıra, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kimi maçları da dahil olmak üzere birçok karşılaşmada hakemlerin kararlarını karşılaştırmak için video görüntüleriyle sunum yaptı. Öner'in yaptığı sunum, ''Aslında her şey 21 yıl önce başladı'' ifadeleriyle başladı.

 

'Hakem hataları'ndan oluşan barkovizyon gösterisi

1986/87 sezonu Malatyaspor-Beşiktaş maçı/Telefon bağlantılarında rakip oyunculara Galatasaray'dan 'teşvik primi' geldiği söyleniyor. Oyuncular bir araba parası aldıklarını söylemesi, 2003/04 sezonunda Beşiktaş-Samsunspor maçında 5 futbolcunun kırmızı kart görmesi, 2007/08 sezonunda Galatasaray - Beşiktaş maçında Arda'ya verilen penaltı, Ricardinho'nun Kasımpaşa maçında penaltı beklediği pozisyon ve Anakarspor - Beşiktaş maçında Nobre'nin verilmeyen golü sunumda yer alan görüntüler arasındaydı.

Sunum yapılırken konuşmasına devam eden Öner. ''Beşiktaş'a büyük haksızlık ediliyor. Uğradığımız mağduriyeti, kayıpları göstermek için bunu hazırladık. Beşiktaş neyin peşinde? Adaletin uygulanması peşinde, çifte standartların olmaması peşinde. Temiz futbolun, ligin sonundaki puan cetvelinin hak edilen şekilde teslim edilmesinin peşindedir. Biz korunalım demiyoruz. Eşit olsun, adalet olsun, çifte standart olmasın diyoruz. Sabır taşı çatlıyor. Zaten Oğuz Sarvan da gözünü kapatarak terazi tutarak adalet dağıtacağını göstermiş. Hatalar yapıldığını, bu açıdan ligin tatile girmesinin kendisini rahatlattığını açıklamış. İnşallah ikinci yarıda tedbirler alınır ve hatalar asgariye iner. Son yıllarda bir moda var. Hep 11'e 10 oynuyoruz. Geçen sezon da haksızlığa uğradığımız söylendi.''

Spor kamuoyunun merakla beklediği basın toplantısına medya mensuplarının ilgisi yoğun oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon