Amerikalılar demokratları beğeniyor

ABD'nin 44. başkanı seçilen Barack Obama, Amerikalıların en çok beğendiği erkek oldu. Amerikalıların "en beğendiği kadın" ise yüzde 20 oy alan, Obama'nın Dışişleri Bakanı olarak seçtiği Hillary Clinton oldu.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 17:57
Abone Ol google-news

USA Today gazetesinin yaptırdığı kamuoyu yoklamasına göre, seçilmiş başkan Barack Obama yüzde 32 oy aldı. ABD'nin ilk siyahi başkanı, 1952'de Dwight Eisenhower'ın başkan seçilmesinden bu yana ilk kez bu kadar yüksek puan alan "seçilmiş başkan" oldu.
Kamuoyu yoklamasına katılanların yüze 32'si Obama'yı ilk sıraya yerleştirirken, 7 yıldır ilk sırada bulunan ABD Başkanı George Bush yalnızca yüzde 5 oy alarak ikinci sıraya geriledi.
Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain yüzde 3 oy alarak üçüncü sırada yer alırken, dördüncülüğü yüzde 2 oy alan Papa 16. Benediktus, Papaz Billy Graham ve ABD'nin 42. Başkanı Bill Clinton paylaştı.

Bu arada Amerikalıların "en beğendiği kadın" yüzde 20 oy alan, Obama'nın Dışişleri Bakanı olarak seçtiği Hillary Clinton oldu. İkinci sırada, yüzde 11 oy olan Cumhuriyetçi parti başkan yardımcısı adayı olan Alaska Valisi Sarah Palin yer aldı. Üçüncü yüzde 8 oy alan Amerikalı talk şovcu Oprah Winfrey, dördüncü ise yüzde 7 oy alan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice oldu. Obama'nın eşi Michelle Obama ise yüzde 3 oy olarak beşinci seçildi.

Gallup araştırma şirketi tarafından 12-14 Aralıkta telefonla yapılan kamuoyu yoklamasının hata payının artı/eksi yüzde 3 olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler