Gazetelerde Bugün

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a yönelen eleştrileri Cumhuriyet Gazetesi "Kılıç’a istifa çağrısı" manşetiyle okuyucularına duyuruyor. Vatan Gazetesi ise, yerel seçimler için yaptırılan anketleri ilk sayfasından veriyor. Vatan'ın haberine göre, Ankara'da AKP'nin anketinden CHP yüzde 36.2 çıktı. İşte Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin manşet haberleri...

Yayınlanma: 27.12.2008 - 20:52
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Kılıç’a istifa çağrısı


Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın tutumuna ilişkin eleştiriler sürüyor. CHP Genel Başkanı Baykal, “Haşim Kılıç’ın istifasını isteyecek misiniz” sorusuna “Yeni programımızda yazdığımız gibi artık bir hukukçunun yüksek mahkeme başkanı olmasının doğru ve yerinde olacağı ortaya çıkmıştır” yanıtını verdi.

Sabih Kanadoğlu, bir televizyon programında Kılıç’ın sözlerini değerlendirdi. Kanadoğlu, “Kılıç’ın tek başına yapmış olmasına rağmen çoğunluk oylarını da yanına aldığını ifade ederek bir açıklama yapması, herhalde yapılmaması gereken bir iştir” değerlendirmesinde bulundu. Kanadoğlu, “Başkanın bir dakika daha o görevde kalmaması, istifa etmesi lazımdır” dedi.



HÜRRİYET

Aidatı ödemeyen kiracıya tahliye


TBMM'deki yeni tasarı, kiracıların hayatını zorlaştırıyor. Elektrik, su ve ısıtma gibi ortak giderleri 2 ay ödemeyen kiracı tahliye edilebilecek.



MİLLİYET

Türkiye 'Mobbing'le tanışıyor


İşyerindeki psikolojik tacizden (mobbing) işvereni sorunlu tutan kanun tasarısıyla birlikte, Batı'da yıllardır çok önemli tazminat davalarına konu olan bir kavram Türkiye'ye geliyor. Yasa, yüklü tazminat cezaları getiriyor.


RADİKAL

Önce yumruk sonra kucak


TBMM bütçe görüşmelerinde DTP'li Sırrı Sakık, kendisine 'ihbarcısın' diyen CHP'li Mevlüt Aslanoğlu'na yumruk salladı.


AKŞAM

Eroinin sıfır noktası


Uyuşturucu Afganistan'da üretiliyor. Taliban Pakistan'da işliyor, PKK ile PJAK, İran üzerinden Türkiye ve Avrupa'ya ulaştırıyor. İşte İran topraklarındaki ana sevkıyat bölgesi.


POSTA

İşte Türk halkı bu


Van'da terör nedeniyle göçenlerin oturduğu mahalledeki ilköğretim okulunda okuyan çocukların içler acısı hali Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Posta'nın manşetini görenler telefona sarılıp çocuklara ayakkabı, bot ve mont göndermek istediğini bildirdi.


VATAN

AKP'nin anketinden CHP yüzde 36.2 çıktı


Yerel seçime 3 ay kala Ankara'da yapılan son anket seçmen tercihinde önemli değişiklikler olduğunu gösteriyor. AKP'de düşüş, CHP ve MHP'de artış var.


BİRGÜN

Rektör Pur'dan 'satır' gibi sözler


Marmara Üniversitesi'nde ülkücülerin saldırdığı öğrencilere Rektör Necla Pur'un açıklaması: "Neden Ermenilerden özür dileyenlere tepki vermiyorsunuz?"


SABAH

2B'ler için toplu konut formülü


2B arazisinde gecekondu varsa arazi TOKİ'ye devredilecek. Yapılan konutlardan gecekondu sahibine de verilecek.


TERCÜMAN

Gül'ü affetmedi


Başbakan Erdoğan, siyasette önünü açan Siirt Belediye Başkanı Mervan  Gül'e, yolsuzluk iddiaları nedeniyle "Buraya kadar" dedi.


YENİ ŞAFAK

Çarşaf takıntısı kartvizitinde


Baykal'ın partiye çarşaflı üye kaydetmesine isyan eden CHP milletvekili Necla Arat, bu açılımı eleştiren medyadaki karikatürleri kopyalayıp kartpostal olarak seçmenlerine gönderdi


ZAMAN

YSK bir ayda karar değiştirdi


Yüksek yargıdaki tartışmaya, YSK'nın tavır değişikliği damgasını vurdu. Bir ay önce Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyup kapatılan belediyelerin seçime giremeyeceğine hükmeden YSK, önceki gün görüş değiştirdi. Danıştay'ın yanında yer alan kurul, seçim öncesi belirsizliği körükledi.    


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler