Sanatçılardan tecrite 'hayır'

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu, F tipi hapishanelerine karşı yeni bir kampanya başlatıyor. "Tecrit Öldürüyor F Tipi Hapishaneler Kapatılsın" kampanyasının ilk ayağı ise bir fotoğraf sergisiyle başladı.

Yayınlanma: 12.01.2012 - 10:12
Abone Ol google-news

Önceki gün Taksim Hill Otel’de galası yapılan fotoğraf sergisine aralarında İHD İstanbul Şube Başkanı Abdülbaki Boğa, Eski İHD Başkanı Akın Birdal, Vedat Türkali, Jülide Kural, İlkay Akkaya, Hakan Pişkin ve Pınar Sağ’ın da bulunduğu davetliler katıldı. Gecede ayrıca Tolga Karaçelik’in yönettiği Nur Sürer’in oynadığı kısa film de gösterildi. Ahmet Ağaoğlu’nun çektiği fotoğraflarda aralarında Vedat Türkali, Nurgül Yeşilçay, Derya Alabora, Fırat Tanış, Harun Tekin, Sezgin Tanrıkulu gibi yazar, oyuncu, müzisyen ve siyasetçilerin de olduğu 36 tanınmış yüz var.

24 Ocak-28 Ocak tarihleri arasında Tütün Deposu’nda gezilebilecek sergi daha sonra başka mekânlarda da yer bulacak.

Galada yaptığı kısa konuşmasında Türkali, “Bütün bu kötü şartlara rağmen dimdik ayakta durduğumuzu görünce mutlu oluyorum. Cezaevinde yapılan pisliklere, namussuzluklara insanın içi dayanmıyor. Ben bu devlete ‘bataklık devlet’ diyorum. Bunu edebiyat, benzetme zannediyorlar. Bu devlet gerçekten bir bataklık devlet haline geldi. Söyleyecek söz o kadar çok ki yapılacak işler geri kalıyor. Haydi iyi işlere!” dedi.

Kampanya, 14 Ocak Cumartesi saat 18.00’de Kadıköy’deki “F oturmaları”yla devam edecek. F harfi şeklinde gaz lambalarıyla yapılacak oturma eyleminin amacı, sokaktan geçen insanları tecrite karşı duyarlı olmaya davet etmek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler