Turizmcilere müjdeli haber

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yatırım kesintisi uygulanacak bakanlıklar içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bulunmadığını belirterek, ''Bakanlığın hiçbir noktada geçen yılın performansının altına düşmeyeceğinden eminim'' dedi.

Yayınlanma: 27.12.2008 - 15:16
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sheraton Oteli'nde düzenlenen Turizm Danışma Kurulu 6. Toplantısı'nın kapanışında yaptığı konuşmada, toplantıya, ilgili sektör ve kamu temsilcilerin katıldığını söyledi.

2008 sonuçlarından herkesin memnun olduğunu ve bu durumun 2009'da korunabilmesi için bir büyük gayret, dayanışma ve bazı yeni önlemlere ihtiyaç olduğu konusunda mutabakat bulunduğunu ifade eden Günay, toplantıda, hava taşımacılığı, istihdamın korunması ve potansiyelin yüksek tutulması için alınabilecek önlemler, kredilendirme, yatırımı özendirmede yeni politikalar, ÖTV ve KDV alanındaki yeni düzenlemelerle ilgili tespitler ile deniz turizmi gibi konuların ele alındığını ifade etti.

Toplantıdan çıkan sonuçların bir rapora dönüşeceğini ve bunun, Ekonomik ve Sosyal Konsey ile Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına götürüleceğini söyleyen Günay, buradan da turizm sektörü için yeni önlemlerin kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.

Günay, ''Bakanlıkların yatırım ödeneklerinde kesinti söz konusu. Bu durum turizm politikalarını etkileyecek mi?'' sorusu üzerine, şunları söyledi:
''Bu yatırım kesintisinin içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı yok. Bakanlığın hiçbir noktada geçen yılın performansının altına düşmeyeceğinden eminim. Geçen yıl alt yapı için ayrılan ödenekte, bu yıl yüzde yüz otuz artış oldu. Aynı durum kültür yatırımları için de söz konusu. Yıl içinde de yeni ek destekler alacağımız konusunda sağlam güvenceler almış konumdayım.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler