''Muhteşem Yüzyıl" Libya'da

Türkiye'de izlenme rekorları kıran ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisi, Rusya'nın ardından Arap ülkelerinde de yayınlanmaya başladı.

Yayınlanma: 14.01.2012 - 09:25
Abone Ol google-news

Ortadoğu'daki yayın hakları Dubai TV tarafından satın alındığı öğrenilen ve ilk bölümü ''Sultan'ın Haremi'' adıyla, Arapça dublajlı olarak dün gece ekranlara gelen dizi, Libya'da da ilgiyle izlendi.

Ülkede çok sayıda kişi uydu antenler aracılığıyla çeşitli Arap ülkelerinin televizyon kanallarında yayınlanan ''Kurtlar Vadisi'', ''Ezel'' ve ''Aşkı Memnu'' gibi dizilere de ilgi gösteriyor.

Bazı gençlerin dizi karakterleri gibi giyinmeye özen gösterdiği ülkeye iç savaş sonrası çalışmak için yeniden dönen Türk vatandaşları da daha önce Türkçe izledikleri kimi dizileri artık Arapça dublajlı olarak seyrediyor.

Başkent Trablus'ta hizmet sektöründe faaliyet gösteren Faysal Muhammed, ilk bölümünü izlediği, ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisini beğendiğini söyledi.

Daha önce de Türk dizilerini takip ettiğini, özellikle ''Kurlar Vadisi'' dizisini çok beğendiğini ifade eden Muhammed, ''Türk dizilerinde anlatılan hikayeler ilgimizi çekiyor. Filmlerde rol alan kişilerle bir çok konuda benzer özelliklerimiz var. Bu da dizileri bizim için cazip hale getiriyor'' diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler