Türkiye'yi yağışlı günler bekliyor

Türkiye, yarından itibaren yağışlı havanın etkisine girecek. Yarın kıyı bölgelerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Uzmanlar yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve dona karşı yurttaşları uyardı.

Yayınlanma: 27.12.2008 - 17:03
Abone Ol google-news

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığı yarın ve hafta başında güney, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.

 

 Pazar

Yarın Marmara'nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova ve Sakarya), Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı (Ankara, Eskişehir, Konya, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat), Orta Karadeniz kıyıları (Samsun ve Ordu), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu (Erzurum, Kars ve Ardahan) ile Bolu ve Düzce çevreleri yağışlı geçecek.

Yağışların Güney Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar) ile Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) kuvvetli olmak üzere, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

 

Pazartesi

Pazartesi günü yurdun kuzey ve doğu kesimleri çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kastamonu, Karabük ve Sivas çevreleri ile sabah saatlerinde Doğu Akdeniz, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman, Malatya ve Elazığ çevreleri yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek.

Yağışlar kıyılarda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

 

Salı

Salı günü tüm yurt parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Çankırı, Kütahya, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ilçeleri yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

 

Buzlanmaya dikkat

Yurdun iç ve doğu bölgelerinde, gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı beklenmesi nedeniyle uzmanlar yurttaşları uyardı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler