'Teğet densin, psikolojik densin talep daralması var'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ''Dünyadaki küresel mali krizin etkileri ülkemize de sirayet etmiş durumda. Psikolojik densin, teğet densin ne denirse densin, hissedilir bir talep daralması var'' dedi.

Yayınlanma: 27.12.2008 - 15:58
Abone Ol google-news

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı incelemelerde bulunmak üzere geldiği Adana'da, Adana Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Kazım Barışık ile Metal Sanayi Sitesi'nde bulunan Meslek Eğitim ve Küçük Sanayii (MEKSA) Destekleme Vakfı Adana İşletmelerüstü Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Eğitim merkezinde alt yapı sorunları bulunduğunu öğrenen Palandöken, konunun değerlendirilerek gereken yardımın yapılacağını söyledi.

Burada açıklamalarda bulunan Palandöken, ayrıca Adana ve çevre illerde Esnaf ve Sanatkar Odalarının temsilcileriyle sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunacaklarını bildirdi. Adana'nın, Türkiye'nin üretim ve istihdamına önemli katkı sağladığını ancak buradaki esnafın da zor günler geçirdiğini belirten Palandöken, şöyle konuştu: ''Ülkemiz ince bir çizgide, dünyada küresel mali krizin etkileri ülkemize de sirayet etmiş durumda, psikolojik densin, teğet densin ne denirse densin, hissedilir bir talep daralması var. Adana burada can damarı sanayinin, tarımın, çok önemli bir noktada buradaki sesin çok iyi dinlenmesi lazım, burada hem işsizlik hem de ticaretteki durgunluğun temel nedeni taleplerin azalmasından kaynaklanıyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler