"Telekom hukuk dışı, DP ahlâk dışı davranıyor"

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Demokrat Parti'nin Telekom'a olan borçları ile ilgili olarak, ""Telekom hukuk dışı, Demokrat Parti de ahlâk dışı davranıyor" dedi.

Yayınlanma: 28.12.2008 - 07:46
Abone Ol google-news

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, partisinin il ve ilçe teşkilatlarının, "Demokrat Parti'nin (DP) önceki borçları nedeniyle telefon hattı alamadığını" belirterek "Telekom hukuk dışı, Demokrat Parti de ahlak dışı davranıyor" ifadesini kullandı.

Özaçıkgöz, yaptığı yazılı açıklamada, "Doğru Yol Partisi ismi değiştirilerek Demokrat Parti adını aldı ve daha sonra tarafımızdan DYP yeniden kurulmuştur, şu anki DYP 1.5 yaşındadır" ifadesine yer verdi.

Hukuki olarak Demokrat Parti ile herhangi bir ilişkileri olmadığını belirten Özaçıkgöz, iki partinin sürekli karıştırıldığını ve Demokrat Parti'den alacaklarını tahsil edemeyenlerin DYP'den istediklerini ifade etti.

"Telekom'un da iki partiyi karıştırarak Demokrat Parti'nin borçlarından Doğru Yol Partisini sorumlu tuttuğunu" ileri süren Özaçıkgöz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Hukukta borçların şahsiliği esastır. Borç dönemlerine bakılınca anlaşılacağı üzere borçlar Demokrat Parti'nindir. Demokrat Parti resmi kurumlardaki aboneliklerinin isimlerini düzeltmiyor. Burada Telekom Müdürlüğü hukuk dışı, Demokrat Parti de ahlak dışı davranıyor. Hukuksal olarak partinin ismini değiştirip, eski borçlarından kurtulma amacı gütmüyorlarsa devlete, Telekom'a borçlarını ödemeleri gerekmektedir.
Telekom bu hukuk dışı uygulamayı sona erdirmez, Demokrat Parti de dürüst davranıp kendilerinin olan telefon borçlarını ödemezse her iki kuruma da dava açacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler