Sapıklara "ibret" olsun

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, iki kız çocuğuna tecavüz eden adam hakkında üst sınırdan ceza vererek 102 yıl hapis cezasına mahkum etti. Bu karar, Türkiye'de tecavüz suçundan verilen en ağır hapis cezası oldu.

Yayınlanma: 28.12.2008 - 08:03
Abone Ol google-news

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, fakir öğrencilere yardım etmek amacıyla okula gidip iki kız çocuğunu kaçırarak evine hapsedip, günlerce tecavüz eden sanığa 102 yıl hapis cezası verdi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Danışman'ın imzasını taşıyan bu karar, Türkiye'de tecavüz suçundan verilen en ağır hapis cezası oldu. Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'nın, onama yönünde bildirdiği görüş Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından da onanırsa, karar kesinleimiş olacak.

Kararı veren Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Danışman, her çocuk için tecavüz suçundan 60 yıl ve kaçırarak özgürlüklerinden mahrum ettiği için de 42 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi. Mahkeme Başkanı Danışman, bu kararla tecavüz suçunu işleyen sanıkları 'ibret' olacak şekilde mahkum etmiş oldu.

6 Ekim 2005 tarihinde Ankara Keçiören de okullara gidip kendini UNİCEF görevlisi olarak tanıtan Garip Musa Aras adlı kişi, giyim yardımında bulunacağını vaad ederek okul görevlilerinden fakir öğrencileri kendisine göstermelerini istedi. İki öğrenciyi yardım yapacağı bahanesiyle okuldan alan Aras, farklı tarihlerde kaçırdığı yaşları 12 ve 13 olan iki kız çocuğunu yaşadığı gecekonduda alıkoyarak günlerce tecavüz etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler