"Ayakkabı fırlatılmasını komik bulmadım"

Laura Bush, eşi ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabı fırlatılmasını ''komik bulmadığını'' söyledi. Laura Bush, ''Bu bir saldırı, böyle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Yayınlanma: 28.12.2008 - 22:19
Abone Ol google-news

 Laura Bush, Fox News Televizyonu'na yaptığı açıklamada, eşi ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabı fırlatılması hakkında "Elbette bunu komik bulmadım'' dedi. Noel tatilini ailesiyle Teksas'ın Crawford bölgesindeki çiftlikte geçiren Laura Bush, ''Bu bir saldırı, böyle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

ABD Başkanı Bush'a Bağdat'taki basın toplantısı sırasında ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci Muntazır El Zeydi'nin serbest bırakılması gerekip gerekmediği sorusuna ise Bush, ''Bilmiyorum. Bu Iraklılar'a kalmış. İstediklerini yapacaklar'' diye yanıt verdi.

Bush, ''Ancak Saddam Hüseyin orada olsaydı bu kişi serbest bırakılmazdı, muhtemelen idam edilirdi. Benim gözümde ne denli tatsız görünse de bu olay, Iraklılar'ın kendilerini ifade etme konusunda çok daha özgür hissettiklerini gösteriyor'' dedi.

''First lady'', başkan Bush'un ayakkabı fırlatma olayına çok güldüğünü belirterek, ''Yaralanmadı. Çok çevik. Bildiğiniz gibi o bir sporcu'' diye konuştu.

El Zeydi, 14 Aralık günü Irak'a sürpriz bir ziyarette bulunan Bush'un Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile basın toplantısı sırasında ayakkabılarını Bush'a fırlatmıştı. Gözaltına alınan Iraklı gazetecinin davası 31 Aralık Çarşamba günü görülmeye başlayacak. El Zeydi, konuk bir devlet başkanına ''saldırı girişiminden'' yargılanırsa 1 ila 5, ''saldırıdan'' yargılanırsa 5 ila 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler