MEB'de usulsüz atama iddiaları

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Van ve Diyarbakır illerinde usulsüz atama yaptığına ilişkin bazı iddiaların olduğunu'' söyledi.

Yayınlanma: 28.12.2008 - 09:25
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada, MEB'in her yıl iki dönem halinde kadrolu öğretmen ataması yaptığını hatırlattı. Koncuk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ''Lale Kahraman ve Nuran Yavuz, memuriyete Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde başlamışlardır. Bu kişiler 2008-2 atamalarından bağımsız olarak öğretmenliğe naklen geçmişlerdir.
2008-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu'nun madde 8.2. Açıktan ve Kurumlar arası Atama bölümünde '...başvurular, öğretmenlikte geçen hizmet süresi öncelikli olmak üzere memuriyetteki hizmet süresi üstünlüğüne göre değerlendirilecektir...' denilmektedir. 2008-2 atamalarında sınıf öğretmenliğine ortalama 8 yıl hizmeti olanlar geçerken, bu kişiler 2 yıllık hizmetleriyle MEB'e öğretmen olarak geçmişlerdir. Bu tarih itibari ile Van Kahraman Çocuklar Kız YİBO'da sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadırlar.
Bakanlığın bir diğer ataması da Cengiz Özer'in açıktan atanmasıdır. Cengiz Özer daha önce istifa etmiş ve yeniden Milli Eğitim Bakanlığı'na dönmek için başvurmuştur. Ancak bu başvuru atama döneminde olmamıştır. Söz konusu atama 10 Kasım 2008 tarihinde yapılmıştır. Bu kişinin açıktan atamaya tabi olması için alanında alım olması gereklidir. Ancak 2008-2 atamalarında model öğretmenliği için kadro tahsis edilmemiştir. Adı geçen öğretmen Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'nde model öğretmen olarak göreve başlatılmıştır.''

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenleri'nin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile 2008-2 atama kılavuzunda, açıktan atama, kurumlar arası atamaların çeşitleri ve şartlarının açıkça belirtildiğini ifade eden Koncuk, ismi geçenlerin hangi kriter ve mevzuat hükümlerine göre atamalarının yapıldığını MEB'e sorduklarını, ancak şu ana kadar cevap alamadıklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler