"AKP'nin vaatleri boş çıktı"

ZMO Başkanı Gökhan Günaydın, "Seçim Beyannamesi'nde tarım danışmanı sayısını 10 bine çıkaracağını vaad eden ve bu kapsamda 2008 yılında 2 bin 500 ziraat mühendisi ve veteriner hekim alacağını duyuran AKP'nin vaatleri boş çıktı" dedi.

Yayınlanma: 28.12.2008 - 10:08
Abone Ol google-news

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Gökhan Günaydın yaptığı açıklamada, AKP'nin vaatlerinin boş çıktığını belirterek "AKP, Seçim Beyannamesi'nde tarım danışmanı sayısını 10 bine çıkaracağını  ve bu kapsamda 2008 yılında 2 bin 500 ziraat mühendisi ve veteriner hekim alacağını duyurdu ama bu vaatler boş çıktı" dedi.

Günaydın, ÖSYM tarafından açıklanan KPSS 2008/4 Tercih Kılavuzu'na göre, ziraat mühendislerine yalnızca 46 kadro açıldığı ve lisans seviyesindeki toplam 7 bin 295 kadrodan zadece 46'sının ziraat mühendisliği olmasının tepki yarattığını belirtti.

Günaydın, "AKP Hükümetinin, yaşanan bu ekonomik kriz ortamında, sınava daha iyi hazırlanmak için kimi mevcut işinden bile ayrılarak KPSS'ye giren yaklaşık 18 bin ziraat mühendisini mağdur etmeye hakkı yoktur. Meslektaşlarımız, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan verdiği kadro sözünü acil olarak yerine getirmesini beklemektedir" diye konuştu.

Günaydın, söz konusu kadrolar için vize sorunu yaşanıyorsa Bakanlığın, Maliye Bakanlığı ile görüşerek, bu sıkıntıyı gidermesini istemelerinin en doğal hakları olduğunu dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler