'Bunu başaracak güçteyiz'

Galatasaraylı futbolcu Sercan Yıldırım, 22 Ocak Pazar günü Eskişehirspor ile deplasmanda yapacakları karşılaşmayı kazanarak, üst üste 10. galibiyetlerini almak istediklerini söyledi.

Yayınlanma: 19.01.2012 - 08:23
Abone Ol google-news

Galatasaray TV'de yayınlanan ''Son Pas'' programına konuk olan Galatasaraylı futbolcu Sercan Yıldırım, son haftalarda kötü sonuçlar alan Eskişehirspor'un kendilerine karşı yüksek bir motivasyonla sahaya çıkacağını belirterek, ''Önlemimizi alıp, sahadaki performansımızı aynı şekilde devam ettirip, yine skora yönelik oynayarak avantaj sağlamak istiyoruz. Oradan da serideki 10. galibiyetimizi almak istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz. Çok yoğun bir tempodayız. Bu maçla birlikte 10 günde 4 maç oynayacağız. İyi gidiyoruz. Bu sebeple sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum, inşallah seriyi bozmayız'' dedi.

Sercan Yıldırım, Eskişehirspor karşılaşmasından itibaren yoğun bir maç trafiğine gireceklerini anlatarak, şöyle koruştu: ''Tabii şimdi her maç zor. Lig şimdi daha fazla kızışmaya başladı. Herkes, herkesi yenebiliyor. Ligdeki konumumuz gerçekten çok iyi ama altımızdaki takımlar bazen kazanabiliyorlar bazen de takılıyorlar. Biz her maça final olarak bakıp, almak istiyoruz. Tabii zorlu maçlar ama ben kazanacağımıza inanıyorum.''

'Fatih hoca ile çalışmak ayrı bir duygu'

Sercan Yıldırım, kendisini ilk kez A Milli Takım kadrosuna alan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ile çalışmanın çok farklı bir duygu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
''Fatih hoca ile çalışmak gerçekten çok ayrı bir duygu. Çünkü beni ilk kez milli takıma alan hocamızdı. Tabii kulüpte çalışmak daha farklı bir ortam. Yine bir aile gibi. Ben Bursa'dan geldim ve genç yaşıma rağmen ilk transferim oldu. Fatih hoca belki de herkesin hayal ettiği bir hoca. Fatih hoca hücumsal organizasyonları, hızlı hücum oyuncularını çok seven bir hoca. Ben de o tip bir oyuncu olduğum için mutluyum. Şanslı hissediyorum kendimi. Kendimi kanıtlayıp, hem takıma hem hocama daha fazla şeyler vermek istiyorum. İnşallah hiçbir şekilde kırmam onu.''
 

'Alternatifli bir oyuncuyum'

Sercan Yıldırım, farklı mevkilerde forma giyebildiğini dile getirerek, ''Yani ben alternatifli bir oyuncuyum. Hem sol hem de sağ kanatta oynayabilirim. Çift santrforda, tek forvette bile oynayabiliyorum. Daha önce oynamışlığım da var. Bu beni hiçbir şekilde rahatsız etmiyor, sağ kanat sol kanat... O yüzden de her türlü oynayabiliyorum. Ama ilk çıktığımda forvet oyuncusuydum, santrforda görev aldım. İnşallah bunu devam ettirip, daha çok goller atarım'' diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın forvetleri Milan Baros ve Johan Elmander'in çok başarılı olduklarını ifade eden Sercan, şunları kaydetti: ''Baktığınızda Baros senelerdir Galatasaray'da. O yüzden de çok katkı sağlamış bir oyuncu. Yaşı ilerlese bile bence aynı performansını devam ettiriyor. Şu an bir sakatlığı var. Bu sakatlığından sonra görev alacağıma inanıyorum. Aldıktan sonra da inşallah bu şansı iyi değerlendirip, devam ettirmek istiyorum. Formayı hakkımla almak istiyorum. Elmander'e baktığımızda da gerçekten müthiş bir oyuncu. Tam bir pivot santrfor. Topla iyi bir oyuncu. O yüzden de onları kutluyorum. Takıma çok katkı sağladılar. Takımın 3 santrforu olarak birleşip, gerçekten takıma katkı sağlamak istiyoruz. Bunu da başaracağız.''
 

Hedefleri

Sercan Yıldırım, Galatasaray'da başarılı olup şampiyonluklar yaşamak istediğini anlatarak, şöyle konuştu: ''Bu sene çifte, hatta belki de 3 tane kupa almak istiyoruz. Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası şampiyonluğu ve son olarak da Süper Kupa... Bunlar ilk hedefler. Sonrasındaysa Şampiyonlar Ligi'nde yer alıp Türkiye'yi güzel bir şekilde temsil edip, iyi sonuçlar almak istiyoruz. Şu anki hedeflerim bunlar. Tabii ki ilerisi için daha fazla şampiyonluk, daha fazla kupa istiyorum. Umarım bunu başarırım. Daha sonraki hedefim de Real Madrid gibi bir kulüpte oynamak ama şu an öyle bir düşüncem yok. Öncelikli olarak Galatasaray'da formayı giyip, sezonu mutlu bitirmek istiyorum. Sadece bu sezonu değil sonraki sezonları da... Şu anki hedeflerim bunlar, yani başarılı olabilmek.''

Sercan, sarı-kırmızılı taraftarların beklentilerini karşılamak ve onları mutlu etmek istediğini vurgulayarak, ''Hem takıma faydalı olabilmem hem de gol atmamın onları daha fazla mutlu edeceğine inanıyorum. Daha çok dakika ve ilk 11 şansı bulduğum sürece onları mahcup etmeyeceğime inanıyorum. Taraftarın ilk geldiğim günden beri bana nasıl desteği varsa, ben de aynı şekilde devam edip onları mahcup etmeyeceğim'' dedi.

Fransız oyuncu Thierry Henry'i örnek aldığını ve onun gibi bir kariyere sahip olmak istediğini anlatan Sercan, ''Hem oyun olarak hem de son vuruşlarda idolüm oldu. Hoca beni milli takıma almıştı ve Fransa'ya karşı oynamıştım. Henry'e karşı oynama fırsatım oldu fakat forma giymedi. Ama Henry'nin formasını almıştım. İnşallah onun gibi kariyer sahibi olur ve güzel gollere imza atarım'' ifadelerini kullandı.
 

'Her maç üzerine koymaya çalışıyorum'

Sercan Yıldırım, forma bulduğu her maçta performansını arttırmaya çalıştığını anlatarak, ''Ben her maç üzerine koymaya çalışıyorum. Az dakika alsam bile üzerine koymaya çalışıyorum çünkü ilk geldiğimde kondisyon yönünden eksiklerim vardı. Önce onları kapatmaya çalıştım. Sonra özgüvenimin yerine gelmesi, gol yollarındaki ve gol atmadaki sıkıntımı gidermeye çalıştım. Samsunspor maçındaki gol geç de olsa özgüvenimin gelmesini sağladı. Hemen ardından kupa maçında görev aldım ve orada da iki gol attım. Motivasyonum daha da arttı, özgüvenimi getirdi. İnşallah daha da iyi olacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler