Bağırsağından 1,5 kilo gazlı bez çıktı

Çorlu'da şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden kadının bağırsağından 1,5 kilo ağırlığında gazlı bez çıktı. Gazlı bezin, bir süre önce yapılan safra kesesi ameliyatında unutulduğu belirtiliyor.

Yayınlanma: 28.12.2008 - 18:54
Abone Ol google-news

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde şiddetli karın ağrısı çeken bir kadın hastanın karnından gazlı bez çıktı. Havuzlar mahallesinde yaşayan Refiye Özcan (65), bir süre önce şiddetli karın ağrısı yakınmasıyla gittiği Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Safra kesesinde kum olduğu belirlenen Özcan, 12 Kasım'da ameliyat edildikten sonra hastanede 1 hafta tedavi görüp taburcu edildi.

Aradan geçen süre ardından karnındaki şiddetli ağrıları artarak süren Refiye Özcan, daha sonra Çerkezköy'deki özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada karın bölgesinde yabancı bir cisim belirlenen Özcan, Çorlu Devlet Hastanesi'ne sevkedildi.

Genel cerrahi uzmanı Dr. Feridun Bıkmaz tarafından ameliyata alınan Özcan'ın 12 parmak bağırsağının bulunduğu bölgeden, 98 santimetre uzunluğunda ve 1.5 kilo ağırlığında gazlı bez çıkarıldı. Gazlı bez, incelenmek üzere Çorlu Devlet Hastanesi Patoloji Servisi'ne gönderildi. Özcan ise 2 gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Refiye Özcan,''Rahatsızlanıp Edirne'deki hastaneye gittim. Burada safra kesesinden ameliyat oldum. Safra kesemden taş alındı. Daha sonra beni taburcu ettiler ve Çorlu'ya geldim. Burada ağrılarım dinmedi, eskisinden daha da kötü oldum'' dedi.

Çorlu ve Çerkezköy'deki özel hastanelere gittiğini ve kendisine (senin karnında yabancı cisim var) denildiğini belirten Özcan, şunları kaydetti: ''Ben de Çorlu Devlet Hastanesi'ne giderek kontrollerimi yaptırdım. Bu kontrollerde, karnımda yabancı cisim olduğu yeniden belirlendi ve bu ameliyatla alındı. Şu anda ilaç tedavim sürüyor. Eski sağlığıma kavuşacağım. Ancak üniversite doktoru ve hastanesi hakkında hukuksal mücadelemi sürdüreceğim.''

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde safra kesesi ameliyatını yapan Prof. Dr. İrfan Coşkun'un  konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler