Dünya yine sallanıyor

Dünya sallanıyor... Richter ölçeğine göre; Pakistan'da 5.8, Afganistan'da da 5.9, Çin'de 5.0 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. Yaşanan depremlerde can ya da mal kaybı olup olmadığı henüz açıklanmadı.

Yayınlanma: 29.12.2008 - 07:42
Abone Ol google-news

Pakistan'da bugün 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik İnceleme kurumundan yapılan açıklamada, Pakistan'ın kuzeybatısında ve Keşmir bölgesinde hissedilen depremin merkez üssünün Afganistan'daki Hindu Kuş dağlarında, yerin 141 kilometre altı olduğu belirtildi. Pakistanlı meteoroloji yetkilisi Kamaruz Zaman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yerin bu kadar altında meydana gelen depremlerin "normalde pek yıkıcı olmadığını" söyledi.

 

Afganistan'da orta şiddetli deprem

Afganistan'da orta şiddette bir deprem meydana geldi. Yetkililer, merkez üssü başkent Kabil'in 260 kilometre kuzeydoğusundaki Badakşan vilayetinin başkenti Feyzabad olan depremin büyüklüğünün Richter ölçeğine göre 5,9 olduğunu bildirdi. Pakistan ve Tacikistan'da da hissedilen depremde, can ya da mal kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

 

Çin'de deprem

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeofizik Enstitüsü, yerel saatle 14.18'deki depremin merkez üssünün, mayıs ayındaki şiddetli depremin olduğu bölgede bulunan Mianyang kenti olarak saptandığını belirtti.
Çin bölgesel sismoloji bürosu sözcüsü de depremin şiddetli biçimde hissedildiğini, bununla birlikte can ya da mal kaybı rapor edilmediğini söyledi. Sichuan eyaletinde 12 Mayıs'ta meydana gelen depremde 87 binden fazla insan yaşamını yitirmiş ya da kaybolmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler