MHP'li Vural: Vatandaş da cansuyu istiyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin reel sektöre getirdiği kredi imkanını hatırlatarak "Vatandaş da cansuyu istiyor, ya kredi borçları yeniden yapılandırılsın ya da vatandaş kredi borcunu ödeyecek bir gelire kavuşturulsun" dedi.

Yayınlanma: 29.12.2008 - 13:13
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin ve beraberindeki heyeti Meclis'teki makamında kabul etti. TÜDEF Başkanı Ali Çetin yaşanan ekonomik kriz konusunda hükümetin tavrını 'mezarlıktan geçerken korkudan ıslık çalma'ya benzeterek vatandaşın Başbakan tarafından "psikolojik" olarak nitelendirilen krizi her gün hissettiğini söyledi.

Kriz nedeniyle sermaye ve işverene destek verildiğini ancak vatandaşa yönelik bir düzenleme yapılmadığını ifade eden Çetin, kredi kartı ve bireysel kredi borçlarının ise ciddi bir sorun haline geldiğini kaydetti. Çetin, kredi kartı ve bireysel borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin bir yasa teklifi taslağını da MHP'li Vural'a sundu.

"Başbakan vatandaştan özür dilemeli"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Türkiye'nin borç krizi içinde olduğunu, vatandaşın borcunu ödeyemez hale geldiğini belirterek, "Vatandaşı borcunu ödeyemez hale getiren hükümetin kendisidir" dedi. Krize karşı topyekün bir çözüm bulunması gerektiğini, herkesin aynı gemide olduğunu ifade eden Vural, hükümeti vatandaşın ümüğünü sıkmaya dönük ekonomi politikaları uygulamakla suçladı.

Krize sadece bankacılık sektörü açısından değil tüketicilerin de dikkate alındığı politikalarla çözüm bulunması gerektiğini kaydeden Vural Başbakan Erdoğan ve hükümetin yanlış teşhisleri nedeniyle vatandaştan özür dilemesi gerektiğini vurguladı. Krize karşı gerekli tedbirler alınmadığı takdirde daha da derinleşeceği uyarısında bulunan Vural, tedbir paketi hazırlanması gerektiğine dikkat çekti ve "umarım bu paket bombalı paket haline dönüşmez" dedi.

 

"Vatandaş da cansuyu istiyor"

TBMM'nin bütçe hakkının bile elinden alındığını, 2009 bütçesinin IMF önergeleriyle yapıldığını savunan Vural, krize karşı vatandaşın da "cansuyu" istediğini belirterek, "Vatandaşın ya kredi borçları yeniden yapılandırılsın ya da bu kredi borçlarını ödeyecek bir gelire kavuşturulsun" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler