"Al sana BOP'un eşbaşkanlığı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, İsrail'in saldırılarını kınayarak "Başbakan BOP'un eşbaşkanıyım diye övünüp duruyordu, al sana BOP'un eşbaşkanlığı" dedi. Ateş, TRT'nin Muharrem Orucu nedeniyle Alevilere yönelik yayın yapacak olmasını "Dilerim TRT bu yayınlarını, AKP'nin Alevi bakışı, Alevileri asimile etme yönünde kullanmaz" sözleriyle değerlendirdi.

Yayınlanma: 29.12.2008 - 13:13
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2002 yılında AKP'nin iktidara gelmesiyle Başbakan Erdoğan'ın "Halkla milletvekilleri arasındaki engeli" kaldıracaklarını ve Meclis lojmanlarının özelleştirileceğini söylediğini hatırlatarak lojmanların satışının ise "AKP'nin özelleştirme adı altında kamu kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekmesinin fotoğrafı" olduğunu kaydetti. Meclis lojmanları arazisinin "haramzade takımına peşkeş çekildiği"ni öne süren Ateş, arazinin henüz kurulalı bir hafta olan bir şirkete verildiğini söyledi. Oran sakinlerinin hak kaybına uğradığını belirten Ateş, 550 konutun olduğu bir yere 2 bin konut ve 96 bin metrekare kapalı alanı olan bir alışveriş merkezinin kurulduğunu, hükümetin de buna seyirci kaldığını kaydetti. Oran'da yaşayan bir vatandaşın yaptığı başvuru üzerine Danıştay'ın dosyayı Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü, Anayasa Mahkemesi'nin ise 27 Temmuz 2008'de 4969 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 2'nci paragrafının bir bölümünü iptal ettiğini bildirdi. Kararın 18 Kasım 2008'de Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Ateş, bu kararın ardından Panora alışveriş merkezinin olduğu alana bir çivi bile çakılamayacağını söyledi. Ateş yargı kararlarının bu tür durumlarda Anayasa'nın 138'nci maddesine göre geriye doğru işletildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Anayasa Mahkemesi uzmanlarıyla da görüştüm. Mevzuatımız da açık. Hükümetin yapması gereken şey, o binaları, o çirkinliği ortadan kaldırmaktır. Hakkını gasp ettiği Ankaralılar'a burayı iade etmektir. Hükümet, kendi üstüne düşeni yapmak durumundadır. Türkiye, hukuk devletiyse, hükümetin bunu acilen yapması gerekir."

Ateş "Oradaki alışveriş merkezi yıkılmalı mı?" şeklindeki bir soruya "Tabi, alışveriş merkezinin yıkılması lazım. O hoyrat binaların ortadan kaldırılması gerekir. Hükümet, yeni bir yasayla bu durumu ortadan kaldırıp, yeni yasanın iptaline kadar da oraları bitirirse, bu, korsanlığın korsanlığı olur" karşılığını verdi.

"Al sana BOP eşbaşkanlığı"

Ateş basın toplantısında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını da değerlendirdi. Filistin'de yaşanan katliamı kınadığını söyleyen Ateş, bir süre önce İsrail Başbakanının Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatarak "Hükümet, bir kaç gün önce İsrail Başbakanı'nı burada ağırlayıp, en üst düzeyde saygılarını, sevgilerini, muhabbetini sunarken, bir diğer taraftan da İsrail'in, Filistin halkını imha planlarının bir suç ortağı olmaktan kendisini bir an önce kurtarır. Sayın Başbakan BOP'un eşbaşkanıyım diye övünüp duruyordu, al sana BOP'un eşbaşkanlığı" dedi.

 

TRT yayınları

Ateş basın toplantısında bir soru üzerine TRT'nin Muharrem Orucu nedeniyle Alevilere yönelik yayın yapacak olmasını değerlendirdi. Böyle bir adım atılmasının olumlu olduğunu ancak TRT'ye güvenlerinin olmadığını söyleyen Ateş, yapılacak yayının nasıl olacağını merakla beklediklerini kaydetti. TRT'nin hükümetin resmi yayın organı gibi yayın yaptığını ve AKP'nin işgali altında olduğunu ifade eden Ateş, AKP'nin kendine göre alevi örgütü yaratma çabasında olduğunu da savunarak "Dilerim TRT de bu yayınlarını, AKP'nin Alevi bakışı, Alevileri asimile etme yönünde kullanmaz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler