Hrant Dink cinayeti soruşturması

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturmada, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında ''görevi ihmal'' suçundan iddianame hazırlandı.

Yayınlanma: 29.12.2008 - 14:40
Abone Ol google-news

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink'in öldürülmesinde istihbarat yönünden ihmalleri olduğu iddiasıyla 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan jandarma astsubay O.Ş. ve jandarma uzman çavuş V.Ş'nin ifadeleri doğrultusunda soruşturma izni verilen dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu diğer görevliler hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

Başsavcılık, Albay Ali Öz, İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Yüzbaşı M.Y, aynı birimde görevli astsubaylar G.G. ve H.Y, uzman çavuşlar Ö.A. ve H.Ö.Ü. ile daha önce haklarında dava açılan astsubay O.Ş. ve uzman çavuş V.Ş. hakkında, ''görevi ihmal'' suçundan, 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesiyle, bu kişilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
 

Olayın geçmişi

Hrant Dink'in öldürülmesini ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuklu yargılanan Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci, Hayal'in Dink'i öldürme planı yaptığı, bu amaçla silah temin etmesi için kendisine para verdiği, bu durumu, jandarma istihbarat görevlisi olarak tanıdığı kişilere aktardığını iddia etmişti.

Müfettiş raporlarında, Coşkun İğci'nin bilgi verdiği görevlilerin Jandarma Astsubay O.Ş. ile Jandarma Uzman Çavuş V.Ş. olduğu öne sürülmüş, Trabzon Valiliği İl İdare Kurulu'ndan bu iki görevli hakkında, ''Dink'in öldürüleceğini haber almalarına rağmen görevlerinin gereğini yerine getirmedikleri'' gerekçesiyle soruşturma izni istenmişti.

Soruşturma izni verilmesi üzerine O.Ş. ile V.Ş. hakkında, görevi ihmal suçundan, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.
Mahkemede ifade veren bu sanıklar, istihbarat bilgisini dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'e ilettiklerini, onun konuyu kapattığını öne sürmüşlerdi.

Sanıkların bu ifadeleri üzerine dönemin Trabzon İl Jandarma Komutan Albay Ali Öz, İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Yüzbaşı M.Y, aynı birimde görevli astsubaylar G.G. ve H.Y. ile uzman çavuşlar Ö.A. ve H.Ö.Ü. hakkında soruşturma izni verilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler