ABD: İsrail savunma hakkını kullanıyor

Beyaz Saray sözcüsü Gordon Jhondroe, İsrail'in üç gündür Gazze'ye düzenlediği ve 300'den fazla Filistinlinin öldüğü hava saldırılarının ardından, "İsrail, savunma hakkını kullanıyor" dedi. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın ise İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlanması için BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile liderlerle telefonda görüştüğü bildirildi.

Yayınlanma: 29.12.2008 - 16:07
Abone Ol google-news

Beyaz Saray, Gazze Şeridi'ndeki insani durumdan endişe duyduklarını belirterek, taraflardan ilaç ve gıda ulaştırılmasına izin vermelerini istedi. Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, Gazze'deki insanlar ve insani durumdan endişe duyduklarını, tüm taraflardan gıda ve ilaç yardımlarının ulaştırılmasına izin vermelerini istediklerini belirtti. Sözcü ayrıca İsrail'in Gazze Şeridi'nin denetimini alma niyetinde olmadığını sadece savunma hakkını kullandığını söyledi.

Johndroe, "ABD, İsrail'in kendini savunmasının gerektiğini anlıyor" ifadesini kullandı. Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlanması için BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve başka liderlerle telefonda görüştüğü bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler