Çiçek: Aday değilim

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Cemil Çiçek'i düşündüğü iddia edildi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, "Ben sizlerden duydum. Benim ne böyle bir düşüncem, ne niyetem var, ne de bundan sonra olur"dedi.

Yayınlanma: 29.12.2008 - 18:34
Abone Ol google-news

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kurulda, küresel krizin etkilerini hafifletmeyi amaçlayan sicil affına ilişkin bir yasa tasarısının imzaya açıldığını söyledi. Çiçek, ödenmemiş çek, senet, kredi ve kredi kartı borçlarının ödenmesi veya bankaca yeniden yapılandırılması halinde Merkez Bankasında tutulan kayıtların silinmesini içeren sicil affı ile ilgili tasarının TBMM'ye gönderilerek en kısa sürede yasalaştırılması için ellerinden geleni yapacaklarını da belirtti. 

Çiçek, bir gazetecinin isminin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için konuşulduğunu anımsatması üzerine “Ben sizleden duydum. Benim ne böyle bir düşüncem, ne niyetem var, ne de bundan sonra olur” dedi. Çiçek, nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapatılmasıyla ilgili tartışmalar ve yargı kararlarıyla ilgili bir soru üzerine de seçimlerle ilgili konuların muhattabının YSK olduğunu kaydederek, “Ancak bir kısım siyasi partiler 29 Mart’ın mazeretini şimdiden hazırlamaya çalışıyorlar, bunu da kimse göz ardı etmemelidir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler