Sağlık Bakanlığı iddiaları yalanladı

Sağlık Bakanlığı, Uludağ'da sunulan sağlık hizmetleri ile ilgili olarak, bugün bazı yerel ve ulusal basında yer alan haberleri yalanladı. Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada, Uludağ Sağlık Birimi'nde, doktor ve hemşirelerin görevleri başında bulunduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 29.12.2008 - 17:29
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı, Uludağ Sağlık Birimi'nde, doktor ve hemşirelerin görevleri başında bulunduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Uludağ'da sunulan sağlık hizmetleri ile ilgili olarak, bugün bazı yerel ve ulusal basında yer alan haberler üzerine yapılan yazılı açıklamada, ''Uludağ Sağlık Birimi'' nin Osmangazi Heykel Sağlık Ocağına bağlı olarak 10 aydır tüm ekip ve ekipmanları ile hizmet verdiği belirtilerek, 13 Şubat 2008'den itibaren gerekli sağlık personelinin sürekli dönüşümlü olarak birimde görevlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu hususlara yer verildi:
''Haberde yer alan iddiaların aksine 'Uludağ Sağlık Birimi'nde' doktor ve hemşirelerimiz görevleri başında bulunmaktadır.
Bölgede ayrıca, Merkez Uludağ A1 tipi 16 Nolu 112 Sağlık Hizmetleri İstasyonu 21 Temmuz 2008'den itibaren 1 ambulans, bir kar paletli 4x4 ambulans ve sağlık personeliyle hizmet vermeye devam etmektedir.
Ulusal ve yerel basında zaman zaman yer alan bu tip haberlerle kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine sebebiyet verilmemesi için, medya mensuplarından, insan sağlığı gibi son derece hassasiyet taşıyan bir konuyla ilgili haber yapmadan önce Bakanlığımız ve İl Sağlık müdürlüklerimizin ilgili birimleri ile irtibat kurmalarını özellikle istirham ediyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler