Bilgisayarınız çalınırsa korkmayın

Bilgisayar kurtlarına müjde! Artık dizüstü bilgisayarların çalınması veya kaybolması halinde cihazı uzaktan kilitlemeyi mümkün kılan yeni bir teknoloji var.

Yayınlanma: 30.12.2008 - 08:39
Abone Ol google-news

Ericsson ve Intel, dizüstü bilgisayarların çalınması veya kaybolması halinde cihazı uzaktan kilitlemeyi mümkün kılan yeni bir teknoloji üzerinde anlaştı.

Ericsson'dan yapılan açıklamada, yaratılan çözümde, hırsızlık yönetimi servisinin SMS ile dizüstü bilgisayarın içindeki mobil geniş bant modülüne bir mesaj gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, mesajın güvenli bir şekilde Intel'in Intel's Anti-Theft özelliğine ulaşarak bilgisayarı tamamen kilitlemek ya da kullanılmaz hale getirmek gibi uygun bir işlemi gerçekleştirdiği, bilgisayarın sonrasında sahibine ulaşması durumunda veriyi tekrar kullanılabilir hale getiren ikinci bir mesaj da gönderilebildiği kaydedildi.

Ericsson Mobil Genişbant Modülleri'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mats Norin, konuya ilişkin değerlendirmesinde, tüketici ve kurumlara, dizüstü bilgisayarları için güvenli mobil geniş bant deneyimi sunmak üzere Intel ile ortak bir vizyon paylaştıklarını belirterek, ''Mobil geniş banta sahip olma oranını yükseltecek uçtan uca bir çözüm yaratmak üzere endüstri liderleriyle çalışmaya devam edeceğiz'' ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler