TFF'de istifa depremi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile başkan vekilleri Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan'ın görevlerinden istifa ettiği açıklandı.

Yayınlanma: 31.01.2012 - 14:48
Abone Ol google-news

TFF'den yapılan açıklamada, ''Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu'nun bugün yaptığı toplantı sonucunda, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF 1. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve TFF 2. Başkan Vekili Lutfi Arıboğan görevlerinden istifa etmişlerdir'' denildi.

Toplantıda, 27 Şubat'ta yapılmasına karar verilen Seçimli TFF Genel Kurulu'na kadar TFF'ye, icra kurulu üyesi Hüsnü Güreli'nin vekaleten başkanlık edeceği kaydedilirken, yönetim kurulu ve tüm kurulların genel kurula kadar görevlerine devam edecekleri belirtildi.

TFF Yönetim Kurulu, dün yaptığı 3 saatlik toplantı sonrasında göreve devam kararı almıştı.

Aydınlar istifa nedenini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'ndan istifa eden Mehmet Ali Aydınlar, dün yapılan yönetim kurulu toplantısında göreve devam etme kararı almalarının ardından ani bir kararla istifa etmesinin perde arkasını yaptığı yazılı açıklamayla anlattı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında Mehmet Ali Aydınlar, dünkü TFF Yönetim Kurulu toplantısında, Spor Toto Süper Lig'de yer alan 17 kulübün ısrarları, talepleri ve kamuoyundan gelen yoğun destek mesajları ile futboldaki kaos ortamının daha da derinleşmemesi için yönetime devam kararı aldıklarını hatırlatarak, ''Ancak aynı gün akşamında, bazı spor programlarındaki yorumcuların, şahsıma hakarete varan söylemlerinin dozunu arttırarak seviyesiz saldırıları, devam etmem konusunda yeniden düşünmeye sevk etti'' dedi.

Bir haber programında CAS hakimi Av. Kısmet Erkiner'in açıklamalarını da hayretler içerisinde izlediğini anlatan Aydınlar, ''Derhal bu açıklamaların doğruluğunu araştırdım ve ilgili raporun maalesef federasyonumuza 6 Eylül ve 3 Kasım tarihlerinde ulaştığını bugün öğrendim. Böylece Sayın Erkiner'in ifadelerinin doğruluğunu tespit etmiş oldum. Kendisine uyarıları nedeniyle teşekkür ederim. UEFA yetkililerinin bize karşı farklı, CAS'ta farklı tavır almaları, UEFA gibi Avrupa futbolunun çatı örgütü olan bir kuruluşun yapmış olduğu uygulamanın, içinde bulunduğumuz ortamın ne kadar güvensiz ve samimiyetsiz olduğunu gösterdi'' ifadelerini kullandı.

 

''Tahammül etme imkanım ortadan kalkmıştır''

''Güven ortamının bulunmadığı, bir çok kişi ve kurumun çıkarları nedeniyle etik dışı davranmayı mübah saydığı bir ortama daha fazla tahammül etme imkanım ortadan kalkmıştır''
şeklinde görüş belirten Aydınlar, şu ifadelere yer verdi:
''Gelinen nokta; hayata bakışım, iş yapış biçimim, etik anlayışım ve dünya görüşümle tezat bir görüntü oluşturdu ve böyle bir sürecin içerisinde yer almayarak bazı şeylere dikkat çekebilmenin çok daha önemli olacağı kararına vardım. Bu nedenle 29 Haziran 2011'de başladığım TFF Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Umarım bu çıkışım, Türk futbolunun geleceğini doğru şekillendirmek adına, konuya zarar verenlerin bir kez daha netleştirilebilmesine yardımcı olur ve futbol ailesi, kendisi için en doğru yolu bulur. Bugüne kadar beni destekleyen tüm kulüp başkanlarına, TFF delegelerine, yazılı ve görsel basına, olumlu eleştirileri ile bize yol gösteren yazarlara ve spor yorumcularına, tüm TFF çalışanları ile özellikle TFF kurullarında görev yapan başkan ve üyelere, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim.''

 

Arıboğan: Gerekirse bazı gerçekleri paylaşacağım

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekilliği görevinde istifa eden Lutfi Arıboğan, çalıştığı sürece işini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını söyledi.

TFF'nin internet sitesinde bir açıklama yayımlayan Lutfi Arıboğan, çok değerli başkanlar Levent Bıçakcı, Haluk Ulusoy, merhum Hasan Doğan, Mahmut Özgener ve Mehmet Ali Aydınlar yönetimlerinde sürdürdüğü, öncelikle TFF Genel Sekreterliği, sonrasında ise 2008 yılından beri devam ettiği başkan vekilliği görevinden bugün itibariyle istifa ettiğini belirtirken, ''Hepimizin malumu olduğu gibi, Türk futbolunun çok zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde, gerek federasyonumuz, gerekse de şahsımla ilgili yürütülmekte olan spekülasyon, yıpratma çabaları ve saldırılara rağmen, spor adamlığının gerektirdiği gibi görevimi en iyi şekilde sürdürmek için çalıştım'' dedi.

Gelinen süreçte yaşananlara değinen Arıboğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
''Ancak bugün gelinen noktada gerek başkanımıza, gerek federasyonumuza, gerekse şahsıma yöneltilen haksız suçlama ile hakaretlerin dozunun tahammül sınırlarını aşması, aksi kanıtlanmasına rağmen, mesnetsiz suçlamalarla kamuoyunun önüne atılmış olmam ve mevcut süreçler içerisinde başkanımız Mehmet Ali Aydınlar'ın da devam etmeme tasarrufu üzerine, istifa kararını verdim. Dolayısıyla bugün gelinen noktada, yaşanan bu olağanüstü gündem ve süreçte, Türk Futbolunun yeniden yolunu bulması, sistemin önünü açmak üzere görevimden ayrılıyorum. Gerek olduğu takdirde, sürece dair yaşananlar hakkında bazı gerçekleri ve detayları, belgeleriyle önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağım.''

 

Cavcav: Üzgünüm

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmat Ali Ayrınlar'ın istifasına ''fevkalade'' üzüldüğünü söyledi.

İlhan Cavcav, yaptığı açıklamada ''Dün akşam federasyonumuzun göreve devam kararını memnuniyetle karşılamıştım. Bu haberin üzerinden bir gün geçmeden sayın Mehmet Ali Aydınlar ve yardımcılarının istifa etmiş olduklarını öğrendim. Fevkalade üzgünüm'' dedi.

''Daha önce de ifade ettiğim gibi, bu sorunu ortaya çıkaranlar ve çözümü engelleyenler, bundan sonra olacaklara da katlanacaklar'' diye konuşan Cavcav, şöyle devam etti:
''Öyle ya da böyle bu süreç bir şekilde sonuçlanacak. Öyle ya da böyle birileri başkalarından daha çok üzülecek. Bu manzarada Türk futbolunun bir şey kazandığı kanaatinde değilim. Birileri bugün bir şey kazanmışsa onlar da yarın kaybettiklerini anlayacaklar.''

 

Şener: Beklemiyordum

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasına ilişkin, ''Böyle bir istifa beklemiyordum. Kendisiyle görüşme imkanım olmadı, telefonları kapalı'' dedi.

Şener, kulüp binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, TFF Başkanı Aydınlar'ı dün birkaç kulüp başkanı ile ziyaret ettiklerini belirterek, ''Bugün CAS ile ilgili bir takım şeyler mi var onu da bilemiyorum ama istifa etti. Böyle bir istifa beklemiyordum. Kendisiyle görüşme imkanım olmadı, telefonları kapalı. Lütfi Arıboğan da her zamanki telefonlarını açmıyor, yarın da 'yeni gördüm' der'' diye konuştu.

Sadri Şener, Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin göreve gelme sürecinde etkin bir rol oynadığının anımsatılması üzerine, şöyle konuştu:
''Ben etkin bir rol oynayamadım, dolayısıyla oylamaya girmedim. Bunu her zaman söylüyordum. Geçen zaman içerisinde benim haklı olduğum ortaya çıktı. Şimdi bu genel kurul da federasyon da orijini Fenerbahçeli veya Beşiktaşlı. Demek bunu öyle bir yapmak lazım ki Anadolu takımlarının temsilcilerine yaymak gerekiyor. Ama etiği, disiplini veya tahkimi incelediğiniz zaman konusunun otoritesi insanlar... Bunların benzerleri yok mudur, vardır. Ama yeni bir makama birisi geldiği zaman alışmak ister, bu da bir süreç. Biz nisan ve mayıs aylarını geçeriz ama bu sırada UEFA bir ceza verir mi, onu bilemiyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler