RTÜK, TRT adaylarını belirledi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Yönetim Kurulu üyeliği için adayları belirledi. Seçim sonucunda, ''hukuk'', ''elektronik veya kitle iletişim'', ''sanat veya kültür'', ''işletme, iktisat veya maliye'' alanlarında, her bir alandan iki aday belirlendi.

Yayınlanma: 30.12.2008 - 12:15
Abone Ol google-news

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, TRT Yönetim Kurulu üyelerinin görev sürelerinin bugün sona erdiği belirtildi. Açıklamada, kurulun 13 Kasım'daki toplantısında Bakanlar Kurulu tarafından atama yapılabilmesi için elektronik veya kitle iletişim alanlarında bir, hukuk alanında bir, işletme, iktisat veya maliye alanlarında bir ve sanat veya kütür alanlarında bir üyelik için her bir alandan iki aday olmak üzere toplam sekiz adayın belirlenmesine karar verdiği anımsatıldı. 5 Aralık'a kadar TRT Yönetim Kurulu üyeliği için Üst Kurula toplam 74 başvuru yapıldığı kaydedildi.

RTÜK'ün bugünkü toplantısında yapılan seçim sonucunda, ''hukuk'' alanında 1. turda Veysi Savaş ile Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, ''elektronik veya kitle iletişim'' alanlarında 1. turda İhsan Cafer Elhan, 2. turda Nazmi Kumral, ''sanat veya kültür'' alanlarında 1. turda Yrd. Doç. Dr. İrfan Çiftçi, 2. turda Seyit Ahmet Arslan, ''işletme, iktisat veya maliye'' alanlarında 1. turda Doç. Dr. Coşkun Çakır, 2. turda Doç. Dr. Birol Çetin'in aday olarak Başbakanlığa bildirilmesine karar verildiği açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon