Hayatını verdiği 'blog', hayatını değiştirdi

İran'da blog kullanımının yaygınlaşmasının önünü açan gazetecinin blog'una bir süredir yazmamasından arkadaşları endişe edince, gazetecinin tutuklandığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 30.12.2008 - 14:21
Abone Ol google-news

İran'da blog kullanımının yaygınlaşmasının önünü açan gazeteci Hüseyin Derehşan'ın tutuklandığı resmen kabul edildi. İran Yargı Erki sözcüsü Alirıza Cemşidi, gazeteci Derehşan'ın tutuklandığını ve hakkındaki "hazırlık soruşturmasının Devrim Mahkemesi tarafından halen sürdürüldüğünü" belirtti. Derehşan'ın "Tahran'daki bir hapishanede bulunduğunu" söyleyen sözcü, başka ayrıntı vermedi. Derehşan, İsrail hesabına casusluk yapmakla suçlanıyor.

İnternetteki kendi özel günlüğüne (Blog) en son ekim ayında giriş yazan Hüseyin Derehşan'dan o tarihten bu yana haber alınamıyordu. Kanada basını, arkadaşlarına dayanarak, 2000 yılında Kanada'ya taşınan Derehşan'ın ziyaret için gittiği Tahran'da 1 Kasım 2008'de gözaltına alındığını belirtiyordu.

Derehşan internetteki günlüğünde, İranlılara nasıl Farsça internet günlüğü yayınlayabilecekleri konusunda yönergeler yazarak, İran'da internet günlüğü kullanımının patlamasına yol açmıştı.
Derehşan'ın 2002'de başlattığı "http://www.hoder.com/weblog" adresindeki günlüğü Ekim ayından bu yana güncellenmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler