İnsanca yaşam için 3 gün açlık grevi

Eskişehir'de üç sendikanın şube başkanı, işten atılan işçilerin geri alınması ve asgari ücretin yükseltilmesi talebiyle 3 günlük açlık grevine başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Süleyman Solak, "işten atılmaların yasaklanması, çıkarılan işçilerin geri alınması ve insanca yaşanabilir asgari ücret için üç günlük uyarı açlık grevindeyiz" dedi.

Yayınlanma: 30.12.2008 - 15:27
Abone Ol google-news

Açlık grevine başlayan DİSK Bölge Temsilcisi ve Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı Bayram Kavak, DİSK'e bağlı Kristal-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Ayer ve KESK'e bağlı Eğitim-Sen Şube Başkanı Süleyman Solak, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleriyle Taşbaşı Kültür Merkezi önünde bir araya geldi.

Solak, burada yaptığı açıklamada, işten atılan, zorunlu ücretsiz izne ayrılan veya asgari ücrete mahkum edilen işçilerin yeni yıla buruk girdiğini belirterek, krizin faturasının çalışanlara çıkarıldığını söyledi.

Asgari ücretin 2009 yılı için net 527 YTL olarak belirlendiğini söyleyen Solak, şöyle konuştu:
''Asgari ücretin net artışı 24 YTL civarındadır. Emekçinin eline fazladan günlük 77 YKr geçecek. Bu artış insani değildir. Eskişehir'de krizin ardından işten çıkarılanların sayısı, ücretsiz izne çıkarılanlarla 10 bin kişiyi aşmıştır. Bu kişiler 2009'a işsiz, temel ihtiyaçlarını bile belki karşılayamayacak durumda girmektedirler. Üç sendika başkanı olarak bireysel kararımızla işten atılan işçi arkadaşlarımızla dayanışma örneği sergileyip yeni yıla aç gireceğiz. İşten atılmaların yasaklanması, çıkarılan işçilerin geri alınması, insanca yaşanabilir asgari ücret için, İşsizlik Fonu'nun sermayeye verilmemesi ve krizin faturasının çalışan kesime ödetilmemesi için üç günlük uyarı açlık grevindeyiz.''
Konuşmanın ardından, eyleme destek verenler, Taşbaşı Kültür Merkezi önünde oluşturulan stantta açılan defteri imzaladılar.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler