Işık, resmen Çankaya'nın aday adayı

CHP Çankaya Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Yüksel Işık, aday adaylığı için başvurusunu resmen yaptı. 20 yıla yakın süredir belediyecilik yapan ve uzun yıllardır sürdürdüğü Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Işık, geleneksel yönetim anlayışının dışında bir belediye başkanlığı vaat ediyor.

Yayınlanma: 30.12.2008 - 15:32
Abone Ol google-news

Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı olacağını açıklayan Yüksel Işık, CHP Çankaya İlçe teşkilatına gelerek resmen aday adaylık başvurusunu yaptı. Işık'ın başvurusunda, PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Tüm Bel Sen Genel Mali Sekreteri Tekin Araç, ÇGD Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Hatipoğlu gibi birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi de hazır bulundu.

 

"Çankaya, ABD patentli islamcıların etki alanı dışında kaldı"

Işık, Çankaya Belediyesi'nin hem Türkiye hem Ankara açısından önem taşıyan bir konuma sahip olduğunu belirterek, "Bu önem, ABD patentli ılımlı İslamcıların etki alanının dışında kalmış olması kadar, Türkiye Cumhuriyeti'nin önemsediği bütün kurum ve kuruluşlarının da Çankaya'da olmasından kaynaklanmaktadır. Bu anlamıyla Çankaya, yalnızca Ankara'nın bir ilçesi değil; aynı zamanda Cumhuriyetin başlattığı modernite sürecinin de simgesidir. Simgesel öneme sahip bu ilçenin, modern, demokratik, çağın gereklerine uygun, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, Cumhuriyetin değerleriyle bilimsel bilginin ışığında yönetilmesi, belediye başkanının da bu bilince sahip olması gerektiği açıktır" dedi.

Böyle bir ilçenin belediye başkanının da Çankaya'nın kimliğiyle birebir örtüşmesi gerektiğini ifade eden Işık, Başkan adayının kentli, demokrat, laik, sosyal hukuk devletinin gereğine inanan, kent yoksulluğuna karşı duyarlı olması ve farklı toplumsal gruplara karşı öncelikli davranabilmesi gerektiğinin altını çizdi. Işık, "Çankaya Belediye Başkanı geleneksel modelden farklı bir yönetme, örgütlenme ve hizmet modeline sahip olabilmelidir" dedi.

Işık, CHP'nin Çankaya'daki kozu olarak gösterilirken Çankaya aday adaylığı için 14 kişi aday adaylığını açıkladı. Resmen başvuruda bulunanların sayısı ise Işık ile birlikte 12'ye ulaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler