Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, "Sınırsız İhlal" başlığı ile Adalet Bakanlığı'nın Teftiş Kurulu Yönetmeliği'nde yaptığı bir ekleme ile yargıç ve savcıları dinleme yetkisi verildiğini duyurdu. Birçok gazete Kürtçe TV'yi ilk sayfasında görürken, Akşam gazetesi TRT 6'nın perde arkasındaki isim ile röportajına yer veriyor.

Yayınlanma: 31.12.2008 - 08:10
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Sınırsız ihlal

Bakanın emri yeterli Adalet Bakanlığı’nın Teftiş Kurulu Yönetmeliği’nde yaptığı bir ekleme, dinlemedeki sınırsızlık arayışını ortaya koydu. Ekleme ile adalet müfettişlerine, yargıç ve savcıları dinleme yetkisi verildiği ortaya çıktı. Hâkim ve savcıların dinlenmesi için suç ve soruşturma koşulu da aranmayacak, Adalet Bakanı’nın vereceği inceleme izni yeterli olacak.



HÜRRİYET

Utandıran 'Vekalet'


AKP Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun'un, 4 yıl önce avukatlığını üstlendiği şehit ailesinin mahkemede kazandığı tazminatın yarısını "vekalet ücreti" olarak aldığı öne sürüldü.

 

MİLLİYET

Sınırımızda acı manzara

Kısa süre önce çokeşlilik yasasıyla gündeme gelen Kuzey Irak, şimdi de kadın sünnetiyle dünyayı ürpertti. Küçük kızların sünnetini Washington Post haber yaptı.
 

 

RADİKAL

Meğer sahiden bilinmeyen dilmiş

11 milyon Kürt'ün yaşadığı Türkiye'de gazeteler Erdoğan'ın 'TRT -6 hayırlı olsun' mesajını Kürtçe başlık yaptı ama hepsi yanlıştı. Doğrusu: "TRT Şeş li ser xere be'
 

 

AKŞAM

Kürtçe TV'nin mimarı


Yarın resmen başlayacak olan TRT'nin (şeş) perde arkasındaki ismi AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt. Ve o ilk kez Akşam'a konuştu.
 

 

POSTA

Fakirlik öldürdü

Şehmuz Cedikçi işçi emeklisiydi. Bir yandan evini geçindirmeye çalışıyor, bir yanda da 17 yaşındaki evlatlık kızını dershaneye yolluyordu. Emekli maaşı yetmediği için ayakkabı boyacılığı yapıyordu. Her sabah daha gün ağarmadan kalkıp ucuz ekmek kuyruğuna giriyordu. Şehmuz Cedikçi'nin yorgun kalbi önceki sabaha karşı işte o kuyrukta durdu.
 

 

VATAN

Para kesilince Yeni 'Şafak attı'


Yandaş medyanın önde gelen gazetelerinden Yeni Şafak, patronları TOKİ'den alacağını tahsil edemeyince hükümete yüklenmeye başladı.

 

BİRGÜN

Dostlar alışverişte görsün ziyareti


Erdoğan, bugün Ortadoğu'da "dostlar alışverişte görsün" turuna çıkıyor. Erdoğan, İsrail'e karşı Arap dünyasını birleştirme yerine yatıştırma rolü oynayacak.

 

SABAH

Yunanlıdan özür kitabı

Yazar Kostopulos, Yunan ordusunun 1919- 1922 arasında Anadolu'daki insanlık suçlarını yazdı.
 

 

TERCÜMAN

Devlet batağa gidiyor


Ekonomik kriz nedeniyle kimse vergisini ödemez oldu. 2007 Kasım ayına göre bu yıl 1 milyar 50 milyon YTL azalan vergi tahsilatı yüzünden hazine iflasın eşiğinde.

 

YENİ ŞAFAK

İstanbul Kürtçesi


TRT 6 için Kürtçe 'hayırlı olsun'diyen Başbakan Erdoğan'ın sözleri manşetlere taşındı. Ancak her gazete 'farklı bir dil' kullanınca mesaj tam olarak verilmedi. Radikal 'Tuzlu olsun' yazarken Milliyet daha da ileri gitti, 'Hayırsız olsun' dedi.

 

ZAMAN

Çöp taşıyan çocukları bile füzeyle vuruyorlar


Gazze'deki saldırılar beşinci gününde de sürüyor. Ölü sayısı 380'i buldu. Yaralı sayısı bin 700'ü aştı. Filistinlilere 'şok ve dehşet' yaşatan operasyonda İsrail, masum sivillleri ve çocukları katlediyor. Dün evlerinin çöpünü dökmeye giden iki kız kardeş füzelerin hedefi oldu. Dünya katliama sessiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler