Baykal: Ananı da al sandığa gel

Cumhurbaşkanı Gül, terörizm ve ırkçılıktan arındırılmış bir dünya diledi. CHP Lideri Baykal, yurttaşlara sandığa gitme çağrısında bulunarak, "Ananı da al 2009'da sandık başına gel" dedi. Bahçeli, sorunların iktidardan kaynaklandığını vurguladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Cumhuriyet'in temel nitelikleri ile sonsuza kadar yaşayacağı mesajını verdi.

Yayınlanma: 31.12.2008 - 17:32
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’ye sahip çıkmak için 2009 yılında da kardeşçe yürüyüşü sürdüreceklerini belirterek, yurttaşlara “Yeni yılı selamlarken, hepinizi sevgiyle kucaklıyor, vatandaşına, ‘çek git’ diyenlere inat, ‘gitmek yok, ananı da al 2009’da sandık başına gel’ diyorum. Gel ki ‘ananı da al git’ diyene haddini bildiresin. Sandığa gel ki vatandaşına, ‘çek git’ diyebilen sorumsuz zihniyet gitsin” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Genelkurmay Başkanı ve siyasilerin yeni yıl mesajları şöyle:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Yeni bir yıla girerken şiddetten, terörizmden, ırkçılık, ayrımcılık ve aşırılıklardan arındırılmış, yoksulluk ve yolsuzluğun olmadığı, tabiat değerlerinin korunduğu, insanların barış içinde kardeşçe bir arada yaşadığı bir dünyaya ulaşma yolundaki umudumu da ifade etmek istiyorum.

TBMM Başkanı Köksal Toptan: Yeni yıla maalesef Filistin’de yaşanan ve millet olarak hepimizi derinden yaralayan saldırılarla giriyoruz. Şiddetle kınadığımız bu tür şiddet olaylarının, bir daha yaşanmaması hepimizin ortak dileğidir.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal: Yeni yılın; kirlilikten, ırka, dine, dile, mezhebe dayalı hesaplaşmalardan ve savaşlardan uzak bir yıl olmasını diliyorum. Çağırıyorum ki sorumluluk sahipleri de tutum ve davranışlarıyla bölen değil, birleştiren olmayı öğrensin, ayrıca hesap versin. Çağırıyorum ki sorumluluk mevkinde bulunanlar, yakın çevresinin zenginliğiyle göz kamaştırmasın, sadaka peşinde koşanların onurlarının ayaklar altına alındığının da farkına varsın. Öte yandan, içeride ve dışarıda birilerinin, birliğimizin, bütünlüğümüzün, ‘pususuna yattıkları’, laik cumhuriyetimize de ‘arkadan çelme takıldığı’ görülsün, bilinsin. Bilinsin ki yeni yıllarda ulusumuzun başı dik olsun. Bunu sağlamak ve Türkiyemize sahip çıkmak için 2009 yılında da kardeşçe yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Vatandaşına, ‘çek git’ diyenlere inat, ‘gitmek yok, ananı da al 2009’da sandık başına gel’ diyorum. Gel ki ‘ananı da al git’ diyene haddini bildiresin. Sandığa gel ki vatandaşına, ‘çek git’ diyebilen sorumsuz zihniyet gitsin.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye’nin ne kadar derin olursa olsun çözülemeyecek hiçbir sorunu, aşılamayacak hiçbir sıkıntısı yoktur. Sorunları doğuran, sıkıntıları büyüten ve içinden çıkılmaz hale getiren işbaşındaki iktidarın vizyon eksikliği, yönetim beceriksizliği, teslimiyetçi tavırları olduğu bariz şekilde görülmektedir.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ: Ebedi Başkomutanımız Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyişimiz devam ettiği sürece, mutluluğumuzu gölgelemeye yönelik tüm çabalar, daima sonuçsuz kalacaktır. Ulusumuzdan aldığımız güç ve üstün görev bilinciyle yürüttüğümüz tüm çalışmalar, Cumhuriyetimizi temel nitelikleri ile sonsuza kadar yaşatma kararlılığımızın açık bir göstergesi olmaya devam edecektir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler