"BM, İsrail'e kaş çatmaktan aciz"

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, halka hitaben yaptığı konuşmada İsrail'in Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırıları sert bir dille kınayarak Birleşmiş Milletler'in bu konudaki tavrını eleştirdi. Ahmedinejad, ''BM, İsrail'e kaş çatmaktan bile aciz'' ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 31.12.2008 - 12:22
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ''İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği cinayetlere BM'nin ciddi tepki göstermemesini'' eleştirdi.

Ahmedinejad, yurt gezisi kapsamında bugün gittiği Zahidan kentinde halka hitaben yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde savunmasız çocuk, kadın ve yaşlıları hedef almasını kınayarak, dünya kamuoyunun Filistinliler için harekete geçmesini istedi.

Büyük güçlerin, bazı Arap ülkelerinin ve ilgili uluslararası kuruluşların ''Filistin'de İsrail eliyle işlenen katliamları görmezlikten gelmesini'' eleştiren Ahmedinejad, BM'yi kast ederek, ''Eğer bu kuruluş bütün milletlere aitse peki nerede, niçin İsrail hakkında karar alamıyor'' diye konuştu.

BM'nin bazı ülkelerin çıkarlarını koruyan bir kuruluşa dönüştüğünü savunan Ahmedinejad, ''BM, İsrail'e kaş çatmaktan bile aciz'' ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, İsrailli yetkililere hitaben de şunları söyledi:
''Siyonist rejim, onun deli ve utanmaz liderleri bilmeli ki, işledikleri bu cinayetler onları kurtarmayacak, aksine onları ölüme ve sona daha çok yaklaştıracak.''
İsrail'in döktüğü kanlarla kendi sonunu hızlandırdığını belirten Ahmedinejad, ''Varlığını kan dökerek sürdüren bu rejimi gün gelecek hiçbir güç kurtaramayacak. Kan dökemediği gün, İsrail'in ölüm günü olacak''
dedi.

İran Cumhurbaşkanı, Filistin halkına hitaben de ''Sizin yolunuz en doğru olanıdır. Biliniz ki izzetli yaşamanın tek yolu direniştir ve sonunda zafer sizlerin olacak'' diye konuştu.

Filistinlilerin direnişlerini öven Ahmedinejad, ''Şanlı Filistin halkının, işgalci İsrail'e karşı mücadelesi olmasaydı, bugün siyonist rejime komşu ülkelerin siyasi sınırları bu şekilde mi kalırdı... Siyonistler, hala Nil'den Fırat'a diyebilirler miydi'' ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, İsrail ile uzlaşmaya ilişkin olarak da şunları söyledi:
''Siyonist rejimle uzlaşmanın nereye vardığını görüyoruz. Uzlaşmacılar, toprakları verdiler, onurlarını kaybettiler, el öpmeye gittiler ama yine borçlu çıktılar.''

Arap Birliği ülkelerine de seslenen Ahmedinejad, ''Arap Birliği, bugün değil de ne zaman işe yarayacak... Mazlum Filistin halkı, 'kardeşlerimiz nerede' diye feryat ediyor. Filistinliler Arap değil mi'' ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, İslam Konferansı Teşkilatı'nın da (İKT) toplantı ve konuşmadan öte bir şeyler yapması gerektiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler