Ankaralılar hakkını arıyor

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, servis hattı bedeline ilişkin para iadesi yapılacağı haberleri üzerine, sabahın erken saatlerinden itibaren akın eden aboneler nedeniyle Maltepe'deki Abone Merkezi'nde yoğunluk yaşandığını ve işlerin aksadığını belirterek, ''123 dolarlık para iadesi, sadece 2 bin 275 kişiye yapılacak'' dedi.

Yayınlanma: 31.12.2008 - 14:38
Abone Ol google-news

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, yaptığı açıklamada, 2004 yılında kendilerinden yanlışlıkla 2 kez servis hattı bedeli alınan bir grup aboneye para iadesi yapılacağını ve bundan yararlanacakların sayısının 2 bin 750 olduğunu bildirdi.

Abonelerin, ''herkese para iadesi yapılacağı'' gibi yanlış bir inanca sahip olduğunu belirten Demir, bunun Abone Merkezi'ndeki personeli çok zor durumda bıraktığını savundu.

Demir, abonelerin kuruma gelmeden, şirketin ''www.baskentdogalgaz.com.tr'' adresli internet sitesinden, ''servis hattı bedelleri'' başlıklı duyuruyu okuyup, altındaki listeyi kontrol ederek, para iadesine hak kazanıp kazanmadığını öğrenebileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

''İade almaya hak kazanan 2 bin 275 kişinin adreslerine tebligat yapılıp, hangi tarihte gelecekleri bildiriliyor. Gişelerde yığılma olmasın diye abonelere belli bir tarih verip, o tarihte gelmelerini istiyoruz. Ocak ayı boyunca, hafta sonunda ara vermeden çalışıp bu ödemeleri yapacağız. İadeyi hak eden abonelerimizin telaşa kapılmalarına da gerek yok. Hak eden herkese parası ödenecektir, endişeleri olmasın. Bir çok abonemiz, geçen yıl basında çıkan haberlerden dolayı herkesin 300 dolar alacağını sanıyor. Böyle bir şey yok. Para iadesi alabilmesi için, o abonenin söz konusu dönemde toplam 450 dolar KDV ödeme yapmış olması gerekiyor. Yani 300 dolar ödeyen, şirketimize boşuna gelmesin. Ayrıca bu iade 'sayaç bedeli' olarak biliniyor. Bu da yanlış. Sayaç bedeli iadesi diye bir şey yok; bunun adı servis hattı bedeli iadesidir.''

Demir ayrıca, bu ödemelere ilişkin hesaplamanın daha önce yapıldığını, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını da iddia edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler