IMF'den, Belarus'a 2.5 milyar dolar

Uluslararası Para Fonu, Belarus'a 2,5 milyar dolar acil kredi desteği vermeyi kabul etti. IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, yaptığı açıklamada, ''IMF destekli program, Belarus'un karşı karşıya olduğu dış şoklara karşı kendisini düzenli olarak ayarlaması ve maruz kaldığı zayıflıklara karşı korunmasına yardımcı olacaktır'' dedi.

Yayınlanma: 31.12.2008 - 15:22
Abone Ol google-news

Uluslararası Para Fonu, küresel ekonomik krizden korunması amacıyla Belarus'a 2,5 milyar dolar acil kredi desteği vermeyi kabul etti.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, yaptığı açıklamada, IMF Yönetim Kurulunun anlaşmayı ocak ayında değerlendireceğini ve Belarus'un, yönetim kurulunun onaylamasından sonra 800 milyon dolarlık krediden hemen yararlanabileceğini bildirdi.

Belarus ile daha sıkı para ve döviz kuru politikası izlenmesi, kamu yatırımlarının azaltılması, bankaların kredi vermeyi azaltması ve kamu sektöründe ücretlerin sınırlandırılması yoluyla mali disiplinin sağlanmasında uzlaşmaya varıldığını belirten Strauss-Kahn, ekonomik durumları kötü olanların korunması için sosyal güvenlik programlarının güçlendirileceğini ifade etti.

Ekonomisi sıkıntıda olan Belarus, devalüasyon yapmaya, bütçe harcamalarında kesinti yapmaya ve bankalarının sermayesinin güçlendirilmesine hazır olduğunu açıklamıştı.

ABD doları karşısında sabitlenen Belarus rublesi, ihracatın düşmesi ve dolara talebin yükselmesi nedeniyle son aylarda baskı altında kalmış durumda.

Kamu sektörünün büyük oranda ekonomide söz sahibi olduğu Belarus'ta Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko, büyük oranda liberalleşme ve özelleştirmeden bahsetmeye başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler