'Edirne tarihi değerlerin ortaya çıkmasını haketmiştir'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''Edirne, tarihi değerlerin ortaya çıkarılmasını hak etmiş bir kentimiz'' dedi.

Yayınlanma: 31.12.2008 - 17:57
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Bakanı Hayati Yazıcı, bazı incelemelerde bulunmak üzere geldiği Edirne'de İkinci Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi'ni gezerek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'dan müze hakkında bilgi aldı.

Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, Edirne'nin tarihi ve kültürel özellikleri açısından çok zengin bir şehir olduğunu söyledi. Sağlık Müzesi'nin tıp tarihi ve tıp değerleri açısından son derece önemli kültürel miras olduğunu belirten Yazıcı, şöyle konuştu: ''Edirne, tarihi değerlerin ortaya çıkarılmasını hak etmiş bir kentimiz. Edirne'ye gelen herkes, bence bu müzeyi ziyaret etmeli. Bu müzeyi görmeden giderlerse Edirne'yi eksik ziyaret etmiş olurlar. İkinci Beyazıt Külliyesi, Edirne için çok önemli tarihi bir mekan. Bu mekanda atalarımızın yıllar önce bile ne kadar ileri hamleler yaptığını görüyoruz.''

Rektör Prof. Dr. Duran ile tanıştığına çok memnun olduğunu ifade eden Yazıcı, ''Bize külliye hakkında bilgi verirken, çok heyecanlı olduğunu gördüm. Bunun Edirne için bir şans olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu. Hayati Yazıcı, daha sonra Selimiye Camii ve AKP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler