Hamas liderlerinden Nizar Riyyan öldürüldü

İsrail'in Gazze saldırıları yeni yılda da devam ediyor. Ölen Filistinlilerin sayısı 400'e yaklaştı. Hamas lidrelerinden Nizar Rayyan da ölenler arasında bulunuyor. BM Güvenlik Konseyi, Gazze'deki durumu görüşmek amacıyla dün gece acil olarak toplandı, ancak toplantıdan ABD'nin vetosu nedeniyle bir sonuç alınamadı.

Yayınlanma: 01.01.2009 - 09:38
Abone Ol google-news

İsrail savaş uçakları gece boyunca aralarında Parlamento ve Adalet Bakanlığı binasının bulunduğu hedefleri vurdu. Ölenlerin arasında Hamas liderlerinden Nizar Rayyan da var.

İsrail saldırılarına karşılık Hamas ise, en uzağı İsrail'in 40 kilometre içlerine düşen roketler fırlattı.

Birleşmiş Milletler'deki (BM) Arap ülkelerinin temsilcilerinin isteği üzerine yılbaşı gecesi acil toplanan KBM Güvenlik Konseyi'nde, Arap Birliği ülkeleri adına Libya tarafından sunulan karar tasarısı görüşüldü. Karar tasarısında İsrail'in kınanması öngörülüyor ve Gazze'deki askeri operasyonlarını derhal durdurması isteniyordu.

Ancak karar tasarısı, Hamas'ın İsrail'e roket saldırılarından sözetmediği, bu yüzden de ''dengesiz'' ve ''tek taraflı'' olduğu gerekçesiyle ABD tarafından derhal reddedildi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Zalmay Halilzad, ABD'nin İsrail ile Hamas arasında ateşkesin sağlanması amacıyla yoğun çaba sarf ettiğini, ancak Hamas'ın roket saldırılarını durdurma niyeti olduğu yönünde bir kanıt göremediklerini söyledi.

Konsey geçen pazar günü Gazze'deki saldırılardan derin endişe duyduğunu belirten ve İsrail ile Filistinlileri şiddete son vermeye çağıran bir açıklama kabul etmişti. Ancak bu tür açıklamalar Konsey tarafından alınan kararların aksine bağlayıcı nitelik taşımıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon