Yunanistan'da olaylı gece

Yunanistan'ın başkenti Atina ve Pire kentlerinde sabaha karşı banka şubeleri, oto galerileri ve park halindeki araçların hedef alındığı saldırılar düzenlendi. Saldırılarda galeri ve araçlarda ciddi hasar meydana geldi.

Yayınlanma: 01.01.2009 - 11:30
Abone Ol google-news

Atina'nın Brahami, Peristeri, Agii Anargiri ve İlisia semtleri ile Pire'nin Freatida semtinde 23.55-00.10 saatleri arasında 6 banka şubesi, başkentin iliupoli ve Poligono semtlerinde saat 00.20-01.20 saatleri arasında 2 oto galerisi, Nea Zmirni ve Ambelokipi semtlerinde ise saat 04.50 sularında park halindeki iki araç hedef alındı.

Saldırılarda gerek banka şubeleri, gerekse galeriler ve araçlarda ciddi maddi hasar meydana geldi, büyük bölümünde ev yapımı patlayıcı madde kullanıldı.

Polisin kimlikleri henüz belirlenemeyen saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı.

Öte yandan, başkentte yeni yılın ilk dakikalarında İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden bir grup, parlamentonun da bulunduğu Sindagma Meydanı'nda gösteri yaptı. Göstericiler, saldırıların yaşandığı ve masum insanların öldürüldüğü bir zamanda Atina Büyükşehir Belediyesi'nin yılbaşı kutlamaları düzenlemesini kınadı.

Kendilerini ''iktidar karşıtı ve anarşist'' olarak adlandıran grupların da, 6 Aralık tarihinde 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un polis kurşunuyla yaşamını yitirmesinin ardından çıkan ve tüm Yunanistan'ı saran şiddet gösterilerinin bitmediği mesajını vermeleri güvenlik kuvvetlerini harekete geçirdi.

Söz konusu grupların gerek Atina, gerekse Pire de gösteriler yapacaklarını açıklamalarıyla polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Çevik Kuvvet ekipleri (MAT) Sindagma Meydanı'nda bulunan ve daha önce de yapılan gösterilerde yakılması sonucu yerine yenisi konulan dev Noel ağacının tekrar saldırıya uğraması olasılığına karşı bölgeyi kordon altına aldı.

Girit'te ise İraklio (Kandiye) kenti meydanına yılbaşı etkinlikleri ve süslemeleri çerçevesinde yerleştirilen Noel ağacı kimliği henüz belirlenemeyen şahıslarca ateşe verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler