Taşeron işçileri sevindirecek önerge

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde görev yapan taşeron işçilerin sorunlarına çözüm bulunması amacıyla Meclis'te araştırma açılmasını istedi.

Yayınlanma: 16.02.2012 - 10:08
Abone Ol google-news

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen önergede, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hastanelerde çalışan taşeron işçilerin sorunlarına dikkat çekildi.

Araştırma önergesinin gerekçesinde, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde görev yapan taşeron işçilerin aynı işi yaptıkları halde farklı ücret almalarına yol açan ekonomik adaletsizliğin önüne geçmek, taşeron firmaya bağlı çalışan işçilerin tüm sosyal haklardan yararlanabilmesini sağlamak ve sorunlarına kalıcı çözüm yolları bulmak amacıyla Meclis'te araştırma açılması talep edildi.
 

"Köle gibi çalıştırılıyorlar"

Taşeron işçilerin adeta köle gibi çalıştırıldığı belirtilen araştırma önergesinin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:
"Bugün sağlık alanında çalıştırılan taşeron işçi sayısı inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Bu sayının 118 bin olduğunu 2011 yılında yaptığı açıklamalarda Sağlık Bakanı bizzat belirtmiştir. Güvenlik, temizlik ve kayıt başta olmak üzere birçok birim, hatta teknik ve tıbbi alandaki işler bile taşeron işçiler eliyle yürütülmektedir.

Adeta köle gibi çalıştırılan ve asgari ücrete talim eden bu işçiler aynı, hatta daha fazla işi emsallerinden çok daha ucuza yaptıkları halde çok daha düşük ücret almaktadırlar. Mesai saati belli olmayan, sendikal haklardan yoksun olan taşeron firma çalışanlarının tazminat lafını etmesi bile hayal gibidir.

Taşeron şirketler her yıl girdi çıktı yaparak çalışanlarının birçok haklardan mahrum kalmasına neden olmaktadırlar. Hastane yönetimleri de ihtiyaç duyulan alanlardaki elemanları taşeron şirketler aracılığıyla temin etmektedirler."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler