"Halka hesap sorma fırsatı verildi"

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in AKP'den yeniden aday göstermesiyle ilgili olarak,''Ankara halkı Melih Gökçek'ten hesap sormak istiyordu. Aday olmasaydı hesap soramayacaktı, halka hesap sorma fırsatı verildi'' dedi.

Yayınlanma: 01.01.2009 - 17:40
Abone Ol google-news

Yılbaşı tatilini Yalova'nın Termal ilçesindeki TBMM lojmanlarında geçiren 23 CHP'li milletvekili, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa katılarak, belediye başkan adaylarına destek verdi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, burada yaptığı konuşmada, 29 Mart seçimlerinin Türkiye'nin kaderini etkileyeceğini söyledi.

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayının bugün açıklandığına da değinen Okay, ''Ankara halkı Melih Gökçek'ten hesap sormak istiyordu. Aday olmasaydı hesap soramayacaktı, halka hesap sorma fırsatı verildi'' dedi.

Okay, şöyle konuştu: ''Bu seçim, Türkiye'nin kurtuluşunun seçimi olacak. Herkes bireylerin değil CHP'nin başarısı için çalışacak. Yerel seçimler genel seçimlerin öncüsüdür. AKP iktidarı göreve geldiği sürede Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm değerlerini haraç mezat sattı. Göreve geldiklerinde 220 milyar dolar olan iç ve dış borç şu anda 500 milyar doları aştı. Türkiye'de 1 milyon aç insan var. 20 milyon insan yoksulluk sınırında. Krizin maliyeti ileride daha fazla olacaktır. İnşallah maşallahlarla yönetilen ekonomik bir anlayış var. Bu iktidar, bundan sonra ANAP'ın düştüğü durumdan daha kötü bir duruma düşecek.''

Okay, AKP'nin Türkiye'yi ''bizden ve bizden olmayanlar'' diye ikiye ayırdığını belirterek şöyle devam etti: ''Tecrübe, deneyime hiç bakmadan kendi kadrolarını aldılar. Ankara'da gazeteciler bile yasaklandı. Artık hakim ve savcıları dinlemeye başladılar. Mustafa Kemal'e söz edemiyorlar ama cumhuriyet ve değerlerine saldırıyorlar. Bizler bu seçimde cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmalıyız. Yedikleri ekmeği, içtikleri suyu Mustafa Kemal'e borçlu olanlardan hesap sormalıyız.''

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de 29 Mart'tan sonra Yalova'da güzel günler yaşanacağını ifade ederek, ''Geçmişte kendilerini mücahit olarak tanıtıp müteahhit olanların sonu gelecek. Yalova'da 2007 seçimlerinde oyumuzu yüzde 50 oranında artırdık. 29 Mart'ta da artıracağız. 'Tepeden tırnağa cesaret, her şey Yalova'yı sevmekten ibaret' sloganıyla yola çıktık. İnanıyorum ki büyük zaferle ayrılacağız'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler