"Özür kampanyası süreci olumsuz etkiler"

Cumhurbaşkanı Gül, Ermenilerden özür kampanyasının Ermenistan-Türkiye ilişkilerindeki süreci olumsuz etkilediğini söyledi. Gül, "Türkiye’de beğendiğiniz veya beğenmediğiniz, sevdiğiniz veya sevmediğiniz, desteklediğiniz, mücadele ettiğiniz fikirler eğer şiddet yoksa konuşulabilir" dedi.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 07:55
Abone Ol google-news

Özel bir televizyon kanalında programa katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir grup aydın tarafından başlatılan Ermenilerden özür dileme kampanyasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Kampanyanın Ermenistan-Türkiye ilişkilerindeki süreci etkileyip etkilemeyeceği sorusu üzere Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti: “Açık konuşmam gerekirse olumsuz etkiler. Birisi bir şey yaparken devletten, kurumlardan izin alarak yapmıyor bu ülkede. Ama neticeleri açısından bu son tartışmalara baktığımızda ben bunların olumlu katkıları olduğu kanaatinde değilim. Etkilemiştir de. Türkiye’de beğendiğiniz veya beğenmediğiniz, sevdiğiniz veya sevmediğiniz, desteklediğiniz, mücadele ettiğiniz fikirler eğer şiddet yoksa konuşulabilir. Ama bunlar bazen öyle bir zaman süreci içerisinde oluyor ki konuların hassasiyeti itibariyle kutuplaşmalar gibi çok büyüt boyutlara ulaşıyor.”
 

“Sözlerim çarpıtıldı”

Bu olayla ilgili sözlerinin de çarpıtıldığı değerlendirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Çarpıtıldı tabii. Benim ömrüm Türkiye’de inandığım davaları anlatmakla geçmiş. Bu meselenin aslı nedir, ne nasıl olmuş bunu anlatmakla geçmiş. Bir ay önceki Avrupa’nın en çok satan Fransızca Ekspres dergisine bakarsanız benimle yaptığı mülakatta hiç kimsenin inanamayacağı şeyler yayınlandı. 1,5 milyon satan bir dergi eğer bu iş nasıl oldu, ne olduğunu, Türkiye’nin nasıl haksız suçlandığını net bir şekilde basabiliyorsa, anlatabiliyorsa bu Türkiye’nin inandırıcılığı ve itibarının arttığından dolayıdır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler