Güneşe hasret kalacağız

Soğuk ve yağışlı hava devam edecek. Yurdun bugün Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Yetkililer buzlanma ve don olayına karşı sürücüleri ve yayaları uyarıyor.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 08:21
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesiyle Edirne ve Çanakkale çevrelerinde başlayacak yağışların, zamanla batı bölgelerin tamamını etkisi altına alması bekleniyor.

Yağışların Ege kıyıları ile Marmara'nın kuzeydoğusunda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde soğuk havayla birlikte, kuvvetli buzlanma ve don olayının etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Yarın iç ve batı bölgelerde, Pazar günü yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla devam edecek yağışların; Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak, Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, iç ve doğu kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayının hafta sonunda etsini sürdürmesi bekleniyor.

Güney, iç ve doğu kesimlerde güneşlenmeyle birlikte gündüz sıcaklıkları 2 ila 4 derece artacak, ancak soğuk havanın etkisini sürdüreceği iç ve doğu bölgelerde gece sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.
 

Bölgelerde hava

Marmara Bölgesi: Parçalı zamanla çok bulutlu, Edirne ve Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden sonra batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul), akşam ve gece saatlerinde bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Trakya kesimi ile Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile bölgenin güneydoğusunda (Bilecik, Bursa, Balıkesir) buzlanma ve don olayı görülecek.

Ege Bölgesi: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Kuzey Ege kıyıları (Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçeleri ile İzmir'in Dikili İlçesi), akşam saatlerinde bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde (Afyon, Uşak, Kütahya, Denizli) kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla Batı Akdeniz parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Göller Yöresi, geceden itibaren bölge geneliaralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

 

Buzlanma ve don uyarısı

Sabah saatlerinde Trakya (Edirne ve Kırklareli), Marmara'nın güneydoğusu (Bursa, Bilecik ve Balıkesir), İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya ve Denizli), Akdeniz'in iç Kesimleri (Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş) ile Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı, Ege kıyı şeridinin iç ve yüksek kesimlerinde hafif şiddette don olayı beklendiğinden yurttaşların ve ilgililerin tedbirli olması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler