HES cezalısı Leyla hakim karşısına çıkacak

HES eylemcisi arkadaşlarıyla görüşmesi yasaklanan 17 yaşındaki Leyla Yalçınkaya yarın 9 yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Yayınlanma: 20.02.2012 - 14:20
Abone Ol google-news

HES eylemlerine katıldığı gerekçesiyle 'HES çalışma alanlarında bulunmama ve eylemlere katılanlara görüşmeme' cezası verilen 17 yaşındaki Leyla Yalçınkaya yarın 9 yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda askerlik yapan Abdullah Teke (22), Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, 5 Ağustos 2011'de eylemlere katıldığı iddia edilen ve o dönemde 17 yaşında olan Leyla'nın attığı taşla yaralandığını, er Adil Aldemir ise aynı gün genç kızın kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü. Er Teke, 12 Eylül'de de Leyla'nın jandarma aracının yanından geçerken kendisine küfürlü sözler söylediğini iddia etti.


"İkinci kez, mahkemelerde mağdur olmayacak"

Tortum Cumhuriyet Başsavcılığı da Leyla hakkında Çocuk Mahkemesi sıfatıyla Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'hakaret', yine Çocuk Mahkemesi sıfatıyla Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'hakaret', 'görevi yaptırmamak için direnme, kasten yaralama' suçlarından dava açtı.

Yarın hakim karşısına çıkacak olan genç kızı aynı zamanda Tortumlu olan İstanbul Barosu Avukatlarından Eşber Yağmurdereli savunacak. Leyla için İstanbul'dan Erzurum'a gelecek olan Yağmurdereli, "HES'lere karşı eylemleri ile seslerini Türkiye'ye duyuran Tortumlu kadınların bu onurlu mücadelesine katkı vermek istiyorum. Leyla, bu eylemlerin sembol ismidir. Bir kız çocuğu silahlı Jandarmaya nasıl engel olur, nasıl yaralar? Leyla HES mağduru bir genç kız. İkinci kez, mahkemelerde mağdur olmayacak" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler