Kraliçe'nin resmi konutunun planı sokakta bulundu

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in İskoçya'daki resmi konutunun planlanı sokakta bulundu. Güvenlik birimleri alarma geçti. Resmi konutun yanı sıra konutun çevresindeki avluların ve karşısındaki kafenin detaylı çizimlerini içeren planların da sokakta bulunmasının, ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu Saray sözcüsü de kabul etti.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 09:10
Abone Ol google-news

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in İskoçya'daki resmi konutu Holyroodhouse'ın planlanının sokakta bulunması güvenlik alarmı verilmesine yol açtı. İngiltere Kraliyet ailesinin ve aileye ait resmi konutların güvenliğinden sorumlu birim tarafından yapılan açıklamada, planların bir yürüyüş yolunun kenarında bulunduğuna dikkati çekildi, bu güvenlik zafiyetinin büyük ciddiyetle ele alındığı ve kapsamlı soruşturma açıldığı bildirildi.

Holyroodhouse adlı konutun yanı sıra konutun çevresindeki avluların ve karşısındaki kafenin detaylı çizimlerini içeren planların sokakta bulunmasının, ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu Saray sözcüsü de kabul etti.

Planları bulan kişinin de toplumun tanıdığı bir isim olması, olaya duyulan ilgiyi arttırdı. Planları bulan kişinin Daily Record adlı bulvar gazetesinde bir köşe hazırlayan gazeteci Joan Burnie olduğu, Burnie'nin planları köpeği Polly'yi yürüyüşe çıkardığı sırada bulduğu açıklandı.
Burnie çalıştığı gazeteye yaptığı açıklamada, ''Köpeğim Polly planları yürüyüş yolunun kenarındaki bir çalılığın altında buldu. Ağzına alıp bana getirdi. Ağzından alıp baktığımda planları buldum ve şoke oldum'' dedi.

Daily Record gazetesi, planların Holyroodhouse'ın su tesisat sistemini, elektrik sistemini, bahçelerin şekil ve büyüklüklerini, kombi ve kalorifer sisteminin bulunduğu odaları, gaz sayaçlarının yerlerini, mutfakları, tuvaletleri ve çamaşırhaneleri gösterdiğini duyurdu. Sarayı gezmek isteyen ziyaretçilerin kullandığı giriş kapılarının da ölçüleriyle birlikte planda yer aldığı kaydedildi.

Planların Daily Record gazetesi tarafından Saray güvenliğinden sorumlu birimlere teslim edildiği belirtildi. Kraliçe II. Elizabeth'e ait saraylarda daha önce de pek çok güvenlik zafiyeti ortaya çıkmış ve bunlar günlerce tartışma konusu olmuştu. En son 2004 yılında kendini işçi olarak tanıtan bir gazeteci güvenlik birimlerini atlatıp Kraliyet'e ait konuta girmeyi başarmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler