İsabella Huppert Cannes'a başkanlık edecek

Cannes Film Festivali jürisine bu yıl, ünlü Fransız film yıldızı İsabella Huppert başkanlık edecek. Huppert, jüri başkanlığına getirilmesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Cannes dünyadaki tüm yeni fikirlere açık bir kapı. Burada imtiyazlı bir izleyici olma düşüncesi beni çok heyecanlandırıyor" dedi.

Yayınlanma: 02.01.2009 - 09:24
Abone Ol google-news

Cannes Film Festivali'ne, sinema oyunculuğundan, jüri üyeliğine ve törenler baş yöneticiliğine kadar 25 kez çeşitli görevler üstlenerek katılan Fransız film yıldızı İsabella Huppert bu kez jüri başkanı olacak.

En son 2001 yılında Avusturyalı yönetmen Michael Haneke'nin yönettiği "Piyanist" adlı filmle Cannes film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Huppert, jüri başkanlığına getirilmesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Cannes dünyadaki tüm yeni fikirlere açık bir kapı. Burada imtiyazlı bir izleyici olma düşüncesi beni çok heyecanlandırıyor" dedi.

Peş peşe ikinci kez bir sinema sanatçısının jüri başkanlığına getirildiği Cannes Festivali'nde, 2008 yılında bu görevi ünlü film yıldızı ve yönetmen Sean Penn üstlenmişti. Bu yıl 62'ncisi düzenlenen Cannes Film Festivali 13-24 Mayıs tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler